Close
Mindenki pánikszerűen menekült Londonból az új szabályok miatt

Mindenki pánikszerűen menekült Londonból az új szabályok miatt

A brit főváros rács mögé került, aki csak tudott, menekült.

Boris Johnson lezárással kapcsolatos bejelentését akkora pánik fogadta, hogy megtelt az összes londoni vasútállomás. December 20-tól vezették be London teljes lezárását a pandémia miatt, a hírt viszont szombaton tették közzé, így aki csak tehette, azonnal menekülni kezdett az angol fővárosból.

A Sky News és a Corriere.it beszámolója szerint is több ezren pánikszerűen kivonultak Londonból, amíg még lehetett (szombat éjfélig): a járvány megfékezésére irányuló bejelentést teljesen megfékezés-ellentétes tömegnyomor koronázta a megtelő utcákon és elképesztően zsúfolt vasútállomásokon. Íme a Saint Pancras vasútállomás december 19-én:

Marr Hancock brit egészségügyi miniszter szerint mindenki nagyon felelőtlen, aki elmenekült a totális lezárás elől. Szerinte a koronavírusnak egy új variánsa kezdett el terjedni, amely hetven százalékkal fertőzőbb, mint az előző variáció.

Jelenleg minden olyan londoni zónában, amelyet pirosnak nyilvánítottak a fertőzöttség miatt, rendőrök őriznek, hogy ne lehessen elhagyni a lakóhelyet, csakis engedéllyel. Az új szigorítások időtartamáról elég tágan fogalmaztak: pár hónapig (!!!) fog tartani a teljes lezárás.

(Forrás: Corriere.it)

menekülés | lockdown | pánik | covid-19 | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom