Close
Az ukrán Kult borít mindent, amit a borbélyságokról gondoltunk

Az ukrán Kult borít mindent, amit a borbélyságokról gondoltunk

Az üzlet előtt pörög a fehér-piros-kék rúd, nőknek tilos a belépés, odabent pedig azonos karakterű, szakállas, pomádés hajú borbélyok segítenek, hogy a delikvensek ugyanolyan jólfésülten távozzanak, mint amilyenek a borbélyok maguk. A dizájn sokszor a macsósabb vintázs irányt erősíti, és sok a faanyag is. De nem az odessai Kultban.

Ott a minimalizmus a csapásirány, semmi ötvenes évek bája, vagy egyéb vintázs kiegészítők, a Deribasovszkaja utcához közel található borbélyság olyan vizuális élményt nyújt, ami miatt már megéri megigazíttatni a frizurát.

A Sivak & Partners tervezőiroda pontos és rendkívüli munkát végzett, ám számos nehézséggel kellett szembenézniük a tér kialakításakor. Az üzlethelyiségnek eleve rendhagyó formája van, valamint a megrendelő szerette volna, ha elvonulós, pihenős-várakozós részt is terveznek, valamint egy kozmetikai szobát és egy tetoválásra alkalmas helyiséget is.

Semmiképp nem akartak felülni a vintázs divathullámra, valami merőben újat szerettek volna alkotni, ami láthatóan sikerült is. Sweeney Todd zokogna, de mi tapsolunk a képek láttán.

A Kult brutális és elegáns egyben, sok márvánnyal, betonnal és rozsdamentes acélfelülettel, tükrökkel és célzottan hideg fényekkel.

A legszűkebb keresztmetszet maga a tervezésre és kivitelezésre rendelkezésre álló idő volt: másfél hónap alatt kellett egy régi, lepukkant üzlethelyiségből kihozni a maximumot. Nem volt sem hibalehetőség, sem újratervezés. A kivitelezésen összesen tizenöt ember dolgozott, gyakorlatilag éjjel-nappal.

Az odessai Kult borbélyság maga a hideg elegancia, és nagyon jól áll neki ez a kimértség.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom