Close
Az ukrán Kult borít mindent, amit a borbélyságokról gondoltunk

Az ukrán Kult borít mindent, amit a borbélyságokról gondoltunk

Az üzlet előtt pörög a fehér-piros-kék rúd, nőknek tilos a belépés, odabent pedig azonos karakterű, szakállas, pomádés hajú borbélyok segítenek, hogy a delikvensek ugyanolyan jólfésülten távozzanak, mint amilyenek a borbélyok maguk. A dizájn sokszor a macsósabb vintázs irányt erősíti, és sok a faanyag is. De nem az odessai Kultban.

Ott a minimalizmus a csapásirány, semmi ötvenes évek bája, vagy egyéb vintázs kiegészítők, a Deribasovszkaja utcához közel található borbélyság olyan vizuális élményt nyújt, ami miatt már megéri megigazíttatni a frizurát.

A Sivak & Partners tervezőiroda pontos és rendkívüli munkát végzett, ám számos nehézséggel kellett szembenézniük a tér kialakításakor. Az üzlethelyiségnek eleve rendhagyó formája van, valamint a megrendelő szerette volna, ha elvonulós, pihenős-várakozós részt is terveznek, valamint egy kozmetikai szobát és egy tetoválásra alkalmas helyiséget is.

Semmiképp nem akartak felülni a vintázs divathullámra, valami merőben újat szerettek volna alkotni, ami láthatóan sikerült is. Sweeney Todd zokogna, de mi tapsolunk a képek láttán.

A Kult brutális és elegáns egyben, sok márvánnyal, betonnal és rozsdamentes acélfelülettel, tükrökkel és célzottan hideg fényekkel.

A legszűkebb keresztmetszet maga a tervezésre és kivitelezésre rendelkezésre álló idő volt: másfél hónap alatt kellett egy régi, lepukkant üzlethelyiségből kihozni a maximumot. Nem volt sem hibalehetőség, sem újratervezés. A kivitelezésen összesen tizenöt ember dolgozott, gyakorlatilag éjjel-nappal.

Az odessai Kult borbélyság maga a hideg elegancia, és nagyon jól áll neki ez a kimértség.

Ez is érdekelhet:

ukrajna | borbélyság | barber shop | sivak&partners | odessa

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram