Close
Minőségi italok különleges eseményekhez

Minőségi italok különleges eseményekhez

Egy jó minőségű, alkoholos ital nagy mértékben képes emelni bármely esemény színvonalát. Arról már nem is beszélve, hogy ajándék gyanánt is tökéletesen megállja a helyét. Érdemes a minőséget szem előtt tartani és nem a legsilányabb, legolcsóbb típust megvásárolni. Főként annak tudatában, hogy hazánk bővelkedik a jobbnál-jobb borokban.

A legjobb magyar borok

Hazánk messze földön híres a jobbnál-jobb magyar borok kapcsán. A legjobb alkoholos szőlő nedűk minden évben az Országos Borversenyen szállnak harca a legjobb díjért. A versenyen szinte minden jelentősebb borvidék képviselteti magát. A kiváló minőség, kifogástalan megjelenés és telt ízek miatt idén tíz bor is elnyerte a „legjobb” díjat.

A Simkó Pincészet 2016-os Tokaji Eszencia elnevezésű bora nyerte el a legjobb természetes édesbor díját. Az elképesztő illat és íz harmóniája hamar elnyeri a kóstoló tetszését. A Tokaji Eszencia igazi Hungarikum, több éven keresztül eltart a készítési folyamat, melynek során különleges eljárást is alkalmaznak. Nem hiába emlegetik a Tokaji Borvidék folyékony aranyaként.

Ha mindenképp bort szeretnénk fogyasztani, akkor nem maradhat el az Egri Bikavér sem. Méltán teszi híressé az egri borvidéket a Bikavér. A testes, fűszeres ízesítésű, rubin színű bor valóságos kulináris élvezet. Különösen vad- és marhahúsos fogások mellé jó választás. De, egy romantikus este vagy baráti borozás során is megállja a helyét.

A Villányi rozé nem hiába örvend nagy népszerűségnek a borkedvelők és a szakértők körében egyaránt. A rozé kapcsán az egyik legfontosabb információ, hogy nem a fehérbor és a vörösbor elegye. A rozét vagy korábban szüretelik vagy a másik opció, hogy a vörösbor melléktermékeként készítik. Ha utóbbi eset áll fenn, akkor a rozé jóval testesebb lesz és az italon a vörösbor aromás jegyei is elérhetővé válnak.

Ha a bor nem opció

Nem mindenki rajong a borokért, vannak, akik inkább más alkoholos italokat fogyasztanak előszeretettel. Ha a házibulin vagy a baráti összejövetelen mégis borokkal kedveskedünk a vendégeknek, akkor érdemes másfajta italt is előkészíteni a társaságnak, például ez lehet sör, pálinka, vodka, whisky vagy likőr.

Ha nagyobb mennyiségű alkohol beszerzésére van szükségünk, esetleg szeretnénk valami igazán különleges itallal lenyűgözni ismerőseink, akkor érdemes online italwebshopból vásárolni.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram