Mire figyeljünk, ha kijelzős akkumulátortöltőt vásárolunk?

A mai világban már számos esetben a saját háztartásunkban is szükségünk van elemekre, vagy akkukra és akkumulátortöltőkre. Ahhoz, hogy ne kelljen folyamatosan kidobálnunk ezeket az apró áramforrásainkat, érdemes akkumulátorokat alkalmaznunk a hagyományos megoldások helyett. Ezeket viszont töltenünk kell, ha lemerülnek.

 

Mire való a kijelzős akkumulátortöltő?

 

Rengeteg olyan szórakoztatóelektronikai és háztartási eszközt vagy játékot tartunk az otthonunkban, melyek igénylik a folyamatos energiaellátást. Ezeket jellemzően hordozható energiaforrásokkal látják el.

 

Illetve mi magunk, ugyanis erről nekünk kell gondoskodnunk. Itt két opciónk van: vagy választjuk a hagyományos elemeket, vagy beszerzünk akkukat és a 18650-Akku.hu-tól kijelzős akkumulátortöltőket.

 

Sokkal jobban megéri újratölthető és nem eldobható energiaforrásokat használni. Főleg, ha sűrűn használjuk őket. Ez a gazdaságosabb és környezetbarátabb megoldás.

 

Miért jó választás egy univerzális kijelzős akkumulátortöltő?

 

A legtöbb otthoni eszközünket jellemzően AA vagy AAA elemekkel és akkukkal használjuk. Azonban vannak ettől eltérő típusok is, például A, C, D, stb. Egy univerzális töltőkészülék kiváló megoldás mindazok számára, akik több típusú energiaforrást is szeretnének folyamatosan használni anélkül, hogy több vagy többféle töltőt is vásárolnának. Akinek csak a legelterjedtebb két méretre van szüksége, az inkább válasszon olyan olcsóbb típusokat, melyek csak ezeket tudják kezelni.

 

A kijelzővel rendelkező töltők pedig hasznos plusz információkkal látnak el minket. Ezek már nemcsak egyszerű LED-del jelzik, ha egy-egy akkuval végeztek, hanem akár azt is nyomon követhetjük rajtuk, hogy mennyi idő kell még, mire végeznek, vagy láthatjuk az aktuális töltöttségi szintet is. Így sokkal könnyebben tervezhetünk a használatukkal.

 

Mirek kell figyelni kijelzős akkumulátortöltő vásárlásakor?

 

A legfontosabb, hogy olyan típusokkal birkózzon meg, amelyekre szükségünk van. Ebbe beletartozik az, hogy milyen méretű és az is, hogy milyen kémiájú akkut akarunk vele tölteni. A legtöbb a modern Ni-MH mellett elbír az elavultabb Ni-Cd-vel is, sőt még a Li-ionnal is. Ráadásul ezek a modern eszközök akár egyszerre több típust is tudnak kezelni, így nem kell arra sem figyelnünk, hogy egyszerre csak egy fajtát helyezzünk beléjük.

 

Az viszont közel sem mindegy, hogy mekkora eszközről beszélünk. A tölthető akkuk száma, azaz az, hogy hány ágyas, megmutatja, hogy egyszerre hány darab töltést indíthatunk párhuzamosan. Ezek lehetnek azonos vagy eltérő méretű akkumulátorok is.

Vannak külső akkumulátorként is funkcionáló töltők is. Bár ezek egyszerre csak jellemzően két egység töltését tudják megoldani, praktikus megoldást jelenthetnek azoknak, akiknek egy ilyen energiaforrásra is szüksége van. Ezek jellemzően USB kábelen keresztül egy laptopról is el tudják látni a feladatukat.

 

A fentiekre figyelve könnyen kiválaszthatjuk azt a töltőtípust, amire szükségünk van.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom