Close
Mit foglal magába a SEO elemzés?

Mit foglal magába a SEO elemzés?

Az organikus forgalom növelése minden, online jelenléttel rendelkező vállalkozás számára alapvető fontosságú, hiszen ennek függvénye a növekedés, a bevételnövelés. Ennek hatékony és költséghatékony online marketing eszköze a keresőoptimalizálás, amelynek több területe is van, a technikai, valamint az on-site és off-site SEO.

Ahhoz, hogy a keresőoptimalizálás révén eredményeket érjen el a céged, megfelelő, a meglévő honlap tüzetes elemzésén alapuló stratégiára, valamint különféle eszközökre, tevékenységekre van szükség.

Hogyan kezdj neki a SEO-nak?

A marketing, azon belül a keresőoptimalizálás fontossága sok cégvezető számára ismert, azonban csak kevesen vannak tisztában azzal, mit is jelent. A honlap technikai kialakítására, megoldásaira, valamint különböző tartalmaira, a hivatkozások révén a külső kapcsolataira kiterjedő SEO elemzés átfogó képet ad arról, milyen irányba érdemes indulni annak érdekében, hogy eredményes legyen a keresőoptimalizálás.

Amennyiben próbálkoztál már fizetett hirdetésekkel, de nem váltották be a hozzá fűzött reményeket, csak a pénzt vitték, vagy szeretnéd kideríteni, hogyan jutottak a konkurenseid a Google találati lista élére, vagy tisztában vagy azzal, fontos lenne az organikus forgalmad növelése, de nem tudod, hogyan csináld, vedd igénybe profi SEO ügynökség vagy szabadúszó szakember segítségét.

Mire szolgál a SEO elemzés?

Ahhoz, hogy a weboldalad optimalizálásának alapjaiban biztos lehess, keresőoptimalizálás előtt el kell végezni egy auditot. Ennek alapján

  • látni fogod, milyen hibái vannak az oldaladnak,
  • továbbá fel tudod osztani a feladatokat a munkatársaid között,
  • weboldalad összeszedettebb lehet, így megelőzheted versenytársaidat a keresési listán,
  • elkerülheted a Google-büntetéseket
  • tudni fogod, mi a teendőd a link portfólióddal.

A SEO audit alapján a marketingügynökség segíteni tud abban, hogyan fejleszd a tartalmakat az oldal relevanciája érdekében.

A weboldalelemzés menete

Az elemzés az ügyfél által kitöltött, jellemzően a kulcsszavakra és a konkurens domainekre vonatkozó kérdőívvel indul. A technikai SEO keretében részletes elemzés készül az oldal technikai hibáiról, melyek javításához is segítséget nyújt, továbbá útmutatót ad az oldal sebességének javításához. Vizsgálja az oldal mobilbarát voltát, és javaslatokat fogalmaz meg a weboldalra szabva.

A tartalmi elemek elemzése révén segíti a weboldal szövegezésének optimalizálását, valamint kulcsszóstratégiát biztosít, illetve az egyéb elemek helyes használatával kapcsolatban is útmutatót fogalmaz meg.

Az off-site SEO elemzés részeként feltárja a weboldal link portfólióját, és összehasonlítást végez a versenytársakkal.

A szakértő a SEO audit során, különféle speciális szoftverek segítségével azt vizsgálja, hogy a weboldal mennyire optimalizált a keresők számára, feltárja a tartalmi és technikai hibákat, személyre szabott javaslatokat fogalmaz meg a weboldal-tulajdonos számára a további teendőkről.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Különleges kapcsolók és dugaljak nyomában

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram