Close
Földöntúli látványt nyújtanak az amerikai mocsárciprusok Tiszaigaron

Földöntúli látványt nyújtanak az amerikai mocsárciprusok Tiszaigaron

Teljesen elvarázsolt világba csöppen az, aki ellátogat a Tiszaigari Arborétuma.

Drónnal készített képeken csodálhatjuk meg ezt a hihetetlen színekkel és egészen mesebeli hangulattal csábító amerikaimocsárciprus-erdőt a Tiszaigari Arborétumban 2022. január 2-án. A mintegy ezerötszáz mocsárciprus egyedet számláló erdő 2022 első napjaiban egészen gyönyörű látványt nyúlt már lehullott, vörösesbarna tűleveleivel.

A Tiszaigari Arborétum egyébként a Tisza- tó közelében található, története 1867-ig vezethető vissza, amikor Széky Péter sétakert építésébe kezdett. Az arborétum fő funkciója, hogy megőrizze keményfaligetek képviselőinek megmaradt egyedeit és azokat a növénykert más hazai és tájidegen fajaival együtt, gyűjteményjelleggel gondozza, fejlessze és 1976-ban természetvédelmi területté is nyilvánították.

A húsz hektáros arborétumot, benne ezzel a csodás látvánnyal, az év minden napján megnézhetjük négyszáz forintos belépőjegyért cserébe.

(Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

tiszaigar | arborétum | fotó | ciprus | amerika mocsárciprus

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram