Close
Földöntúli látványt nyújtanak az amerikai mocsárciprusok Tiszaigaron

Földöntúli látványt nyújtanak az amerikai mocsárciprusok Tiszaigaron

Teljesen elvarázsolt világba csöppen az, aki ellátogat a Tiszaigari Arborétuma.

Drónnal készített képeken csodálhatjuk meg ezt a hihetetlen színekkel és egészen mesebeli hangulattal csábító amerikaimocsárciprus-erdőt a Tiszaigari Arborétumban 2022. január 2-án. A mintegy ezerötszáz mocsárciprus egyedet számláló erdő 2022 első napjaiban egészen gyönyörű látványt nyúlt már lehullott, vörösesbarna tűleveleivel.

A Tiszaigari Arborétum egyébként a Tisza- tó közelében található, története 1867-ig vezethető vissza, amikor Széky Péter sétakert építésébe kezdett. Az arborétum fő funkciója, hogy megőrizze keményfaligetek képviselőinek megmaradt egyedeit és azokat a növénykert más hazai és tájidegen fajaival együtt, gyűjteményjelleggel gondozza, fejlessze és 1976-ban természetvédelmi területté is nyilvánították.

A húsz hektáros arborétumot, benne ezzel a csodás látvánnyal, az év minden napján megnézhetjük négyszáz forintos belépőjegyért cserébe.

(Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom