Close
A modernista építészet himnusza ez az ötven éve épült minimalista ház

A modernista építészet himnusza ez az ötven éve épült minimalista ház

Meleg minimalizmus és abszolút kubizmus egy órányira a Nagy Almától, 1967-ből 2020-as évekre újragondolva.

Magdalena Keck belsőépítész álmodta újra ennek a Hudson-völgyben épült háznak a tereit, melyet eredetileg Robert Fitzpatrick tervezett 1967-ben. Az egy órányira New Yorktól fekvő házat egy egygyermekes család vásárolta meg állandó rezidenciaként, és szerették volna, ha az épület egy modern, funkcionális és mégis belsőséges élettérré alakul.

A belsőségesről valószínűleg lehet vitatkozni, mivel nem mindenki ízlése szerint gondolkozott a belsőépítész, de az, hogy modern, letisztult és fenomenálisan stílusos, teljesen biztos.

A házban a felső szinten találhatók a közös helyiségek, lent pedig három hálószoba. A tulajdonosok művészetkedvelő családként szerették volna, hogy minden egyes tárggyal és a házban elhelyezett alkotással személyes kapcsolatba kerülnek, egyetlen bútor sem került véletlenszerűen az otthonba.

Így a belsőépítész ezeket figyelembe véve olyan tárgyakat komponált a házba, melyek a létező struktúrához és színekhez is nagyon jól illenek (érdemes elidőzni a brutalista dohányzóasztalon, a hiperrealisztikus festményen vagy épp a szürke dizájner bouclé-kanapén!), valamint olyan vanília árnyalatú függönyöket, melyek nem takarják el az óriási üvegfalakat, azonban mégis intimebbé tehetik lakóik a tereket, ha szeretnék.

A házhoz egy kedves medence is tartozik, hogy maximális legyen a kerti relaxáció.

(Fotók: Jeff Cate)

usa | nagy sztori | new york | minimalista | ház

FOLYTASD EZZEL

Jim Carrey harminc év után eladja elképesztő álomotthonát

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram