Close
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén

Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén

Elmentünk megnézni, milyen is ez az innovatív és egyedülálló projekt, és ha már ott voltunk, leültünk beszélgetni három olyan egyéniséggel, akiktől sokat megtudhattunk az anyagkönyvtárról.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen hozta létre a Budapest Design Material Libraryt (BDML). Az anyagkönyvtár létrejötte egy hatalmas lépés a diákok, az iparági szereplők, valamint a K+F területen dolgozó szakemberek számára.

Aa BDML a Material Connexion franchise tagja, 300 friss, innovatív anyagmintát mutat be a világ minden tájáról és a jövőben folyamatosan frissülni fog. Létrejötte azért hatalmas lépés a kreatív iparági szereplők, diákok és a K+F területen dolgozók számára,

mert itt Budapesten teszi lehetővé, hogy megismerhessék az anyagokat, hogy aztán ez alapján tudjanak terméket fejleszteni.

Az anyagkönyvtár továbbá a rendszeres szakmai programok alkalmával lehetőséget biztosít az érdeklődőknek és ügyfeleknek a különböző anyagminták széleskörű megismerésére és innovatív felhasználási lehetőségeik áttekintésére. A létesítmény folyamatos kapcsolatban áll a hazai és regionális egyetemekkel, kutatóközpontokkal, amelyek igénybe vehetik az anyagkönyvtárat termékfejlesztések kapcsán, miközben saját anyaginnovációikkal tovább bővíthetik a meglévő állományt is.

A Budapest Design Material Library lehetőséget ad a legfrissebb és leginnovatívabb anyagok megtekintésére a világ minden pontjáról. Nyitva áll bárki számára, aki információkat keres anyagokról a dizájn, a termékfejlesztés vagy egyéb kreatív szakmák számára. Az anyagkönyvtár online adatbázisa az anyaginformációk mellett a mintákról készült képekkel és leíró szövegekkel egészül ki.

Az adatbázis olasz, japán, koreai, thai, angol és spanyol nyelven is elérhető.

A gazdaság és az oktatás összekötő elemeként a könyvtárban a hallgatók már az oktatás alatt megismerkedhetnek az aktuális trendekkel, technológiai újdonságokkal. Ennek köszönhetően hazánkban is elmozdulhat ez a tradicionális iparág a digitális transzformáció irányába és az iparági szereplők kiaknázhatják a divat, a dizájn és a technológia ötvözésében rejlő lehetőségeket.

Hogy milyen is kézzelfogható közelségből ez a projekt, az a videónkból kiderül!

További információk itt találhatók.

FOLYTASD EZZEL
Ha az eddigi brutál drágulás nem lett volna elég: elképesztő árrobbanás történt az ingatlanpiacon
Ez jelenleg a világ legnépszerűbb építménye
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom