Close
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén

Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén

Elmentünk megnézni, milyen is ez az innovatív és egyedülálló projekt, és ha már ott voltunk, leültünk beszélgetni három olyan egyéniséggel, akiktől sokat megtudhattunk az anyagkönyvtárról.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen hozta létre a Budapest Design Material Libraryt (BDML). Az anyagkönyvtár létrejötte egy hatalmas lépés a diákok, az iparági szereplők, valamint a K+F területen dolgozó szakemberek számára.

Aa BDML a Material Connexion franchise tagja, 300 friss, innovatív anyagmintát mutat be a világ minden tájáról és a jövőben folyamatosan frissülni fog. Létrejötte azért hatalmas lépés a kreatív iparági szereplők, diákok és a K+F területen dolgozók számára,

mert itt Budapesten teszi lehetővé, hogy megismerhessék az anyagokat, hogy aztán ez alapján tudjanak terméket fejleszteni.

Az anyagkönyvtár továbbá a rendszeres szakmai programok alkalmával lehetőséget biztosít az érdeklődőknek és ügyfeleknek a különböző anyagminták széleskörű megismerésére és innovatív felhasználási lehetőségeik áttekintésére. A létesítmény folyamatos kapcsolatban áll a hazai és regionális egyetemekkel, kutatóközpontokkal, amelyek igénybe vehetik az anyagkönyvtárat termékfejlesztések kapcsán, miközben saját anyaginnovációikkal tovább bővíthetik a meglévő állományt is.

A Budapest Design Material Library lehetőséget ad a legfrissebb és leginnovatívabb anyagok megtekintésére a világ minden pontjáról. Nyitva áll bárki számára, aki információkat keres anyagokról a dizájn, a termékfejlesztés vagy egyéb kreatív szakmák számára. Az anyagkönyvtár online adatbázisa az anyaginformációk mellett a mintákról készült képekkel és leíró szövegekkel egészül ki.

Az adatbázis olasz, japán, koreai, thai, angol és spanyol nyelven is elérhető.

A gazdaság és az oktatás összekötő elemeként a könyvtárban a hallgatók már az oktatás alatt megismerkedhetnek az aktuális trendekkel, technológiai újdonságokkal. Ennek köszönhetően hazánkban is elmozdulhat ez a tradicionális iparág a digitális transzformáció irányába és az iparági szereplők kiaknázhatják a divat, a dizájn és a technológia ötvözésében rejlő lehetőségeket.

Hogy milyen is kézzelfogható közelségből ez a projekt, az a videónkból kiderül!

További információk itt találhatók.

hfda | bdml | magyar divat&design ügynökség | anyagkönyvtár

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram