Close
Ebben a német városban a legjobb élni egy brit magazin szerint

Ebben a német városban a legjobb élni egy brit magazin szerint

Annak ellenére, hogy a megélhetési költségei magasnak számítanak, a németországi Münchent választotta a mérvadó Monocle magazin a világ legélhetőbb városának. 

Többek között virágzó gazdasága és kitűnő infrastruktúrája miatt lett első a bajor főváros a magazin hagyományos listáján.

A további indoklás szerint a helyiek valós értékű szolgáltatásokat kapnak a ráfordításért: a másfél milliós városban rengeteg kiváló uszoda, valamint edzőterem közül válogathatnak a lakosok és valósággal lubickolhatnak a pezsgő kulturális életben.

Az autógyártás, az informatika és a gépipar által repített Münchenben ráadásul rendkívül alacsony, mindössze 3.5 százalékos a munkanélküliség.

Második helyen a turizmusa jóvoltából csúcsokat ostromló Tokió végzett, míg a bronzérmet a velünk szomszédos Bécs kapta meg, például megfizethetősége és a vendéglátásban nyújtott nagyszerű szolgáltatásai miatt. Érdekesség, hogy a legjobb tízbe Tokión kívül mindössze egy nem európai város, az ausztráliai Melbourne fért be. A teljes lista:

1. München
2. Tokió
3. Bécs
4. Zürich
5. Koppenhága
6. Berlin
7. Madrid
8. Hamburg
9. Melbourne
10. Helsinki

A Monocle magazint 2007-ben alapította Tyler Brȗlé kanadai újságíró, azóta évente rukkolnak elő a legélhetőbb városok listájával. Ezek alapján indították el The Quality of Life Conference (Életminőség konferencia) nevű eseményüket, amelyen évente a dizájn, urbanisztika és kultúra véleményvezéreit vonultatják fel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: unsplash.com)

Monocle magazin | münchen | élhető | város | toplista

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram