Close
Ebben a német városban a legjobb élni egy brit magazin szerint

Ebben a német városban a legjobb élni egy brit magazin szerint

Annak ellenére, hogy a megélhetési költségei magasnak számítanak, a németországi Münchent választotta a mérvadó Monocle magazin a világ legélhetőbb városának. 

Többek között virágzó gazdasága és kitűnő infrastruktúrája miatt lett első a bajor főváros a magazin hagyományos listáján.

A további indoklás szerint a helyiek valós értékű szolgáltatásokat kapnak a ráfordításért: a másfél milliós városban rengeteg kiváló uszoda, valamint edzőterem közül válogathatnak a lakosok és valósággal lubickolhatnak a pezsgő kulturális életben.

Az autógyártás, az informatika és a gépipar által repített Münchenben ráadásul rendkívül alacsony, mindössze 3.5 százalékos a munkanélküliség.

Második helyen a turizmusa jóvoltából csúcsokat ostromló Tokió végzett, míg a bronzérmet a velünk szomszédos Bécs kapta meg, például megfizethetősége és a vendéglátásban nyújtott nagyszerű szolgáltatásai miatt. Érdekesség, hogy a legjobb tízbe Tokión kívül mindössze egy nem európai város, az ausztráliai Melbourne fért be. A teljes lista:

1. München
2. Tokió
3. Bécs
4. Zürich
5. Koppenhága
6. Berlin
7. Madrid
8. Hamburg
9. Melbourne
10. Helsinki

A Monocle magazint 2007-ben alapította Tyler Brȗlé kanadai újságíró, azóta évente rukkolnak elő a legélhetőbb városok listájával. Ezek alapján indították el The Quality of Life Conference (Életminőség konferencia) nevű eseményüket, amelyen évente a dizájn, urbanisztika és kultúra véleményvezéreit vonultatják fel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: unsplash.com)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom