A nehézségek ellenére is jelesre vizsgázott idén a Müpa

Nem mondunk újdonságot, de ez az év sokunknak nem úgy sikerült, ahogyan terveztük. Nem kivétel ez alól a Müpa sem, amelynek március elején gigantikus logisztikai bravúrt bemutatva kellett átállítania magát pandémiás üzemmódba.

A Müpa saját megfogalmazása szerint „Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye", mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs-, könnyű-, dzsessz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt.

A Müpát 2005-ben azért hívták életre, hogy a fenti műfajok széles és igen változatos közönsége számára magas színvonalú, minőségi kulturális eseményeket nyújtson. Az intézmény alapvető feladata – a hazai és európai művészeti hagyományok tiszteletben tartásával – az új irányok és irányzatok bemutatása és közérthetővé tétele, úgy az ínyenc, mint a szélesebb közönség számára is befogadható, magas szintű élmény megteremtése.

Hogyan marad talpon egy gigantikus szervezet a világjárvány okozta szürreális helyzetben? Milyen döntések kellenek ahhoz, hogy így is teljesítse eredeti küldetését? Miképpen lehet teljes egy 15. születésnap egy olyan évben, amikor minden kiszámíthatatlannak tűnik?

Erről és egyéb izgalmas témákról beszélgettünk a Müpa két képviselőjével, Juhász Dóra pr- vezetővel és Egri Gábor értékesítési és marketingigazgatóval.

A járvány a Roadster magazin szerkesztőségére is hatással volt, ezért a podcast stúdiónk helyett a biztonságos távolságtartást figyelembe véve az otthonunkban, irodánkban ülve rögzítettük a beszélgetést. A zoomos beszélgetés/meeting a pandémia időszakának egyik emblematikus jelensége, annak minden előnyével, illetve hátrányával – utóbbiak közé azt sorolnánk, hogy a hangminőség elmarad attól, amit a stúdiókban ülve tudtunk volna garantálni.

Szerencsére a beszélgetés tartalmas és izgalmas, és akinek hiányzik egy kis Müpa-élmény az életéből, annak mindenképpen érdemes meghallatnia!

nagy sztori | pandémia | podcast | wagner | egri gábor

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom