Szívszorító videóval meséli el a Müpa, mit jelent egy gyereknek a maradandó élmény

Különbözőek vagyunk, másként hallgatunk zenét, más és más ragad meg minket, másképp éljük meg az ünnepek varázslatát is.

Egy azonban biztos: a maradandó élményeknél aligha létezik szebb ajándék. Többek között erről szól a Müpa karácsonyi kisfilmje, amely egy különleges család életébe, az ünnepi készülődés magával ragadó mozzanataiba, sőt a Müpa kulisszái mögé is bepillantást enged.

A videó gyönyörűen kifejezi, hogy minden ember más és más, abban viszont egyforma, hogy hatnak rá az olyan apró örömök, mint a hóesés vagy egy csodálatos zenei alkotás. Megmutatja, hogy egy szülő mennyi mindent megtesz a gyermekéért, és egy kis leleményességgel mennyire meg lehet változtatni egy gyerek komfortérzetét és viszonyát a világhoz.

A karácsonyi rövidfilmet Fazakas Péter rendezte, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Szabadság – Különjárat, az Árulók, a Társas játék, a Drága örökösök vagy a 200 első randi, emellett számtalan reklámfilmet jegyez. Az ünnepi rövidfilm a Müpa marketingvezetője, Récsán Gábor forgatókönyve alapján egy kisfiú megható történetét mutatja be, akit a Müpában dolgozó, ügyelő édesapja egy különleges ajándékkal lep meg karácsony estéjén. Bősz Mirkó személyesíti meg a kisfiút, aki Zombola Péter és Gulya Róbert zeneszerzők csodás muzsikájától megihletve lerajzolja a hangokat. Édesapja pedig – akit a Stúdió K színésze, Sipos György alakít – lenyűgöző kreativitással találja meg a módját, hogy kézzelfoghatóvá varázsolja a zenei élményt a kisfiú számára.

"Izgalmas, a komfortzóna elhagyására késztető folyamat volt ezt a filmet megcsinálni. Olyan dolgokat kellett megmutatni – a zenén túl azt, hogy hogyan látnak, akik nem látnak –, ami szinte lehetetlen egy film számára. A történettel nagyon könnyű lett volna félrecsúszni, otrombának vagy negédesnek lenni. Úgy érzem, sikerült megtalálni azt a mesélési módot, hangnemet és nyelvet, amellyel a másképp érzékelők és a művészet is közelebb kerül az emberekhez. Remek érzés volt egy ilyen lelkes, ihletett, érzékeny csapattal együtt dolgozni” – mondja a rendező, Fazakas Péter.

"A nagyvállalatok ünnepi kampányai egymásra licitálva versenyeznek a nézők figyelméért, a John Lewis, a Coca-Cola vagy a Sainsbury’s karácsonyi filmjeit legalább olyan várakozás övezi minden évben, mint egy hollywoodi szuperprodukciót. A karácsonyi időszak marketingszempontból igazi szakmai kihívás, hiszen minden megható, ünnepi üzenettel dolgozó kampány pengeélen táncol a közhelyekben tobzódó érzelmesség és a valódi értékek megmutatása között. Mi a Müpában pontosan ezért egy komplex, több elemből álló, több művészeti terület és egy karitatív szervezet összekapcsolódásából született projektben gondolkodtunk. A Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése tökéletes példája annak, amit összefogásról, közösségi élményről, a kulturális intézmények felelősségéről, a jó ügyek melletti kiállás fontosságáról gondolunk. Ehhez illeszkedik a mindenki számára látogatható hangszobor-kiállítás és a kisfilm is: mindez számunkra a művészet erejéről szól, ami az egyik legfontosabb márkaértékünk és üzenetünk" – emelte ki dr. Egri Gábor, a Müpa értékesítési és marketingigazgatója.

"A Müpa marketingcsapatának felépítése sokban hasonlít egy reklámügynökségére. A kreatív koncepciók többségének fejlesztése és a grafikai munkák is házon belül, egy kreatív csapat segítségével készülnek. Mivel évente közel ezer programot kell eladnunk, így a munka nagy részét a programkommunikáció teszi ki, de minden évadban kiemelkednek azok a projektek, ahol ezek mellett márkaüzenetek kommunikációjára is lehetőségünk nyílik. Az idei ünnepi kampányunk egy integrált, több aktivitásból álló projekt volt, melyen a szobrászművésztől, a filmgyártó cégen át, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársaiig olyan kiváló partnerekkel dolgozhattunk együtt, akik saját szakterületük legjavát adva, valódi hozzáadott értéket nyújtottak a közös munka során" – fogalmazott Récsán Gábor.

A kisfilmben az édesanya szerepében egy pillanatra feltűnik az alig néhány héttel ezelőtt nemzetközi Emmy-díjjal kitüntetett kiváló színésznő, Gera Marina is. A főszereplő, Mirkó sem először szerepel a vásznon: aki elég szemfüles, az ikonikus karácsonyi kisfilmjeiről híres brit márka, a John Lewis Budapesten forgatott, idei reklámfilmjében is felfedezheti a színészpalántát.

A rövidfilm december 10-én debütált a Müpa közösségi csatornáin, a Müpa Zászlóterében pedig egészen január 5-ig látható a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen megvalósított hangszobor-kiállítás.

Ez is érdekelhet:

A képi élményen túl hangélményt is kapunk a Müpa új kiállításán

Ahhoz, hogy a hang térbeli alkotássá alakuljon át, szükség van egy okostelefonra.

ünnep | hangulat | müpa | karácsony | zene

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom