Close
Mesevilágot és hüttehangulatot teremt decemberben a Müpa Kultúr Kültér

Mesevilágot és hüttehangulatot teremt decemberben a Müpa Kultúr Kültér

Nem mindig kellenek havas hegycsúcsok és lankás sípályák a klasszikus hüttehangulathoz, alkalomadtán egy jégketrec mellett felállított büfé is hozhatja azt az érzést, és ha mellé még a szomszédos gyönyörű épületben ünnephez kapcsolódó programokat és könnyűzenei koncerteket is kapunk, akkor a karácsonyváró mutató máris alulról súrolja a tökéletest. 

Egész decemberben koncertekkel, jégpályával, karácsonyi hangulattal és különleges ünnepi előadásokkal készül a Müpa Kultúr Kültér, úgyhogy messzire se kell mennünk az élményért. A közel háromszázötven négyzetméteres jégpálya mellett fűtött, hütte hangulatú büfé szolgálja ki a korcsolyázók kényelmét, a Müpa Sátorban pedig izgalmas programok követik egymást.

A Müpa Sátor idén még a tavalyinál is nagyobb és ünnepélyesebb lesz, ennek megfelelően most is különleges programokkal hangolódhatunk az ünnepekre az újcirkusz produkcióktól a könnyűzenéig.

December 8-án mutatta be legújabb, kifejezetten a Müpa Sátorba megálmodott, Kristály című előadását a Recirquel Újcirkusz Társulat, ahol egy igazi jégbefagyott mesevilágba csöppenünk. December 8-31. között a társulat többi produkciójából már jól ismert artisták külföldi és hazai vendégművészekkel lépnek a jeges porondra.

A Recirquel produkciója mellett dzsessz- és könnyűzenei koncertek, hétvégente pedig családi és ifjúsági programok csalogatnak a Müpába. December 14-én, pénteken kirobbanó élményre számíthatunk a kelet-európai, a balkáni és a közel-keleti népzenéket, illetve a magyar népzenét ötvöző Besh o droM koncertjén. Ünnepi hangulatban érkezik az ország első számú pop a cappella együttese, a Fool Moon,

igazi klasszikus karácsonyi slágerekkel készül a Mujahid Zoli vezette Group’n’Swing, Malek Andrea pedig egy fantasztikus dzsessz-zenekar társaságában a gospel világába visz el.

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeztek meg: a Kolompos együttes Kiskarácsony-Nagykarácsony című műsorában játékos formában, sok muzsikával és énekkel ismerteti meg a gyerekeket a karácsonyt övező népszokásokkal és rítusokkal, melyben megjelenik majd a Miklós-napi alakoskodás, a lucázás, illetve Luca széke-készítés, a boszorkánymeglesés, a termékenységi babonák és a betlehemezés.

Korpás Éva új, Libidaridom című, gyerekeknek szóló világzenei albumát hozza el, a Bahorka Társulat Téli meséjé-vel lop egy kis karácsonyt a szívekbe. Az alapjáraton kelta rockot játszó Firkin pedig egyenesen új műfajt teremt: méghozzá a matiné rockot, hogy a legkisebbek is megismerhessék a szülők kedvenc zenekarát, megtartva a felnőttek szórakozását is garantáló összetéveszthetetlen stílust, és az ír ritmusokra épülő hangulatot.

A Kultúr Kültér programjairól bővebben errefelé lehet tájékozódni.

(Fotók: Posztós János, Nagy Attila, Müpa)

programajánló | jégpálya | jazz | programok | Müpa Kultúr Kültér

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram