Close
Téli varázsbirodalmat épít és kihagyhatatlan programokkal készül a Müpa az ünnepekre

Téli varázsbirodalmat épít és kihagyhatatlan programokkal készül a Müpa az ünnepekre

Az ünnepi hangulatot egycsapásra megalapozhatjuk, ha decemberben kilátogatunk a Müpa különleges jégpályájára, amely a páratlan dunai látkép mellett fantasztikus élőzenét is kínál. Miközben siklunk a jégen, olyan izgalmas zenei formációkat hallgathatunk, mint a The Bluebay Foxes, a MYGL, de a Müpa Sátorban még ennél is varázslatosabb programokba csöppenhetünk.

Élő zenével vár a Müpa Jégpálya

December 4-én újra megnyitja kapuit a Müpa Jégpálya a maga 300 négyzetméteres, fedett korcsolyakörével, az autentikus adventi hangulatért pedig különleges élőzenés produkciók felelnek majd. A jégpálya melletti színpadot elsők között foglalhatja el a Müpa közönségének egyik legkedveltebb formációja, a The Bluebay Foxes. Az indie-rockot játszó zenekar számos showcase fesztiválon képviselte már Magyarországot, most pedig

olyan számokkal készülnek, amikre valóban jól csúszik a korcsolya.

The Bluebay Foxes

Hasonló célokkal érkezik a sokoldalú Sena is a Müpa elé, akinek előadását a jamaicai dub és a jazzfuvola emeli egészen különleges magasságokba. Egyedülálló koncertélményekkel gazdagodva, a szabadság szelét megérezve, füstös hangját hallgatva suhanhatunk a korcsolyakörön.

Sena felforrósítja a hideg téli estéket

A fellépők listája azonban ennél jóval hosszabb, hiszen minden nap más formációval találkozhatunk a Müpa Jégpálya közvetlen közelében. Élőben zenél majd a Fanfara Complexa, az Ephemere, de meghallgathatjuk az Elek István Quartetet valamint Hajdu Klára & Szakonyi Milán jazzmuzsikáját is.

A Bencze Alma Quintet is fellép majd
Jeges fantáziabirodalom, fergeteges mese-show csábítja a családokat

Ha mindez nem lenne elég, idén is várja a látogatókat a Müpa Sátor, ami egy igazi hóbirodalommá alakul, hogy bámulatos előadásaival csempésszen ünnepi hangulatot a szívünkbe. A sátor otthont ad a Recirquel téli újcirkusz-meséjének, a Kristálynak.

A mese szerint Kristály-világ űrnője már nem képes hinni az emberi érzésekben. Úgy dönt, hogy jéggel borítja be az egész világot, maga pedig a jégkastélyába zárkózik. Az előadás során azonban újabb és újabb érzések törnek felszínre a zseniális produkciók és művészek segítségével. Látványos módon jelenítik meg mindazt, amit a karácsony és az advent időszaka is magában hordoz:

egyre erősebb utat tör magának a hit, a remény, a szeretet és a békesség is.

A darab alapvetően is erős vizualitását látványos artistamutatványok és hihetetlen illúziók fokozzák, így valóban élményszámba menő előadásban lehet mindenkinek része, aki jegyet vált rá.

A Freakin Disco rajongói is örülhetnek, hiszen ők is feltűnnek a Müpa téli programjában

A gyermekeket további színes programok is várják majd, hogy még közelebb hozzák hozzájuk a klasszikus zenét. Az Égigérő muzsikában megismerkedhetnek a hazai zenei és színházi világgal, hogy a muzsika hangjainak tolmácsolásával kapjanak válaszokat a hétköznapi kihívásokra.

A varázslatos előadásban életre kel a József Attila-díjas író-költő Szabó T. Anna magával ragadó története

A komolyzenével még csak most ismerkedő kicsiknek hatalmas élmény lesz az interaktív Operaszelidítő előadás is, aminek keretében játékos módon ismerkedhetnek meg #Figaro történetével.

További információk és jegyek a Müpa weboldalán.

(Fotók: Emil Chalhoub, Palyi Zsófia, Fejér János, Szikora Zsombor – MÜPA)

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom