Close
Téli varázsbirodalmat épít és kihagyhatatlan programokkal készül a Müpa az ünnepekre

Téli varázsbirodalmat épít és kihagyhatatlan programokkal készül a Müpa az ünnepekre

Az ünnepi hangulatot egycsapásra megalapozhatjuk, ha decemberben kilátogatunk a Müpa különleges jégpályájára, amely a páratlan dunai látkép mellett fantasztikus élőzenét is kínál. Miközben siklunk a jégen, olyan izgalmas zenei formációkat hallgathatunk, mint a The Bluebay Foxes, a MYGL, de a Müpa Sátorban még ennél is varázslatosabb programokba csöppenhetünk.

Élő zenével vár a Müpa Jégpálya

December 4-én újra megnyitja kapuit a Müpa Jégpálya a maga 300 négyzetméteres, fedett korcsolyakörével, az autentikus adventi hangulatért pedig különleges élőzenés produkciók felelnek majd. A jégpálya melletti színpadot elsők között foglalhatja el a Müpa közönségének egyik legkedveltebb formációja, a The Bluebay Foxes. Az indie-rockot játszó zenekar számos showcase fesztiválon képviselte már Magyarországot, most pedig

olyan számokkal készülnek, amikre valóban jól csúszik a korcsolya.

The Bluebay Foxes

Hasonló célokkal érkezik a sokoldalú Sena is a Müpa elé, akinek előadását a jamaicai dub és a jazzfuvola emeli egészen különleges magasságokba. Egyedülálló koncertélményekkel gazdagodva, a szabadság szelét megérezve, füstös hangját hallgatva suhanhatunk a korcsolyakörön.

Sena felforrósítja a hideg téli estéket

A fellépők listája azonban ennél jóval hosszabb, hiszen minden nap más formációval találkozhatunk a Müpa Jégpálya közvetlen közelében. Élőben zenél majd a Fanfara Complexa, az Ephemere, de meghallgathatjuk az Elek István Quartetet valamint Hajdu Klára & Szakonyi Milán jazzmuzsikáját is.

A Bencze Alma Quintet is fellép majd

Jeges fantáziabirodalom, fergeteges mese-show csábítja a családokat

Ha mindez nem lenne elég, idén is várja a látogatókat a Müpa Sátor, ami egy igazi hóbirodalommá alakul, hogy bámulatos előadásaival csempésszen ünnepi hangulatot a szívünkbe. A sátor otthont ad a Recirquel téli újcirkusz-meséjének, a Kristálynak.

A mese szerint Kristály-világ űrnője már nem képes hinni az emberi érzésekben. Úgy dönt, hogy jéggel borítja be az egész világot, maga pedig a jégkastélyába zárkózik. Az előadás során azonban újabb és újabb érzések törnek felszínre a zseniális produkciók és művészek segítségével. Látványos módon jelenítik meg mindazt, amit a karácsony és az advent időszaka is magában hordoz:

egyre erősebb utat tör magának a hit, a remény, a szeretet és a békesség is.

A darab alapvetően is erős vizualitását látványos artistamutatványok és hihetetlen illúziók fokozzák, így valóban élményszámba menő előadásban lehet mindenkinek része, aki jegyet vált rá.

A Freakin Disco rajongói is örülhetnek, hiszen ők is feltűnnek a Müpa téli programjában

A gyermekeket további színes programok is várják majd, hogy még közelebb hozzák hozzájuk a klasszikus zenét. Az Égigérő muzsikában megismerkedhetnek a hazai zenei és színházi világgal, hogy a muzsika hangjainak tolmácsolásával kapjanak válaszokat a hétköznapi kihívásokra.

A varázslatos előadásban életre kel a József Attila-díjas író-költő Szabó T. Anna magával ragadó története

A komolyzenével még csak most ismerkedő kicsiknek hatalmas élmény lesz az interaktív Operaszelidítő előadás is, aminek keretében játékos módon ismerkedhetnek meg #Figaro történetével.

További információk és jegyek a Müpa weboldalán.

(Fotók: Emil Chalhoub, Palyi Zsófia, Fejér János, Szikora Zsombor – MÜPA)

müpa jégpálya | müpa | programajánló | müpa sátor

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram