Close
Furcsa lesz, ha a hazai múzeumok is úgy nyitnak meg, mint a berlini intézmények

Furcsa lesz, ha a hazai múzeumok is úgy nyitnak meg, mint a berlini intézmények

Pedig nagy valószínűséggel nekünk is hasonló megoldásra kell számítanunk.

A világhírű Múzeum-szigeten május 12-én megnyitja kapuit a látogatók előtt a Régi Múzeum, a Régi Nemzeti Galéria és a Pergamon Panoráma.

A Kulturforumhoz tartozó Gemäldesammlung (Festménygyűjtemény) is megnyílik jövő kedden – olvasható a német főváros állami múzeumait kezelő Staatlichen Museen zu Berlin keddi közleményében. Ezen a kiállítóhelyen lesz látható a Pop on Paper című tárlat, ahol többek között Andy Warhol és Roy Lichtenstein munkái tekinthetők meg.

A múzeumok az új koronavírus okozta világjárvány miatt március 14. óta zárva vannak. Az újranyitás után minden látogatónak arcmaszkot kell viselnie. A sorban állást elkerülendő a jegyeket csak adott időszakra lehet vásárolni, elővételben, az interneten is.

Ilyesmi nem lesz még egy ideig

Kérdés, hogy itthon milyen formában nyitnak meg a múzeumok, de nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy hasonló feltételekkel térhetünk vissza a kedvenc helyeinkre. Furcsa és bizarr lesz maszkban sétálni a Szépművészetiben, a Ludwigban vagy a Nemzeti Galériában, pedig a posztpandémikus világban valószínűleg ez lesz az új norma.

(Forrás: MTI)

járvány | koronavírus | németorszg | múzeum | maszk

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram