Close
Köszöntsd az őszt Budapest legújabb boréttermében!

Köszöntsd az őszt Budapest legújabb boréttermében!

A jó borok rajongóinak természetesen nemcsak az őszi, szüreti időszakra korlátozódik a borok élvezete, szívesen kortyolgatnak különleges bortételeket bármikor. Így bizonyára sokan fedezték fel nyár végén, visszatérve a városba Budapest legújabb boréttermét, a Pesti Broadway szomszédságában nemrég nyílt N28 Wine and Kitchen névre hallgató helyet. Ígéretük szerint kuriózum bortételeket kínálnak majd, ami nem is csoda, hisz a tulajdonosok közül többen borászattal is foglalkoznak.

A Barta és a Szentesi nevek ismertek a borszerető közönség körében. Barta Károly Mádon készít tokaji borokat főborászával, Ujvári Viviennel, Szentesi József pedig arról vált ismertté, hogy évekkel korábban ősi magyar fajták megmentését tűzte borászata zászlajára, hogy munkája végre beérjen, és mára Michelin-csillagos éttermek is tartsák ritkaságszámba menő borait. Barátjukkal, Házkötő Györggyel közösen Budapestnek egy olyan szegletébe álmodták meg a főváros legújabb boréttermét, ahol az emberek általában nem sietnek.

Az Andrássy út hangulata, talán a színházak közelsége, segít lelassulni. Elfeledkezni kicsit a napi gondokról, élvezni, hogy végre ismét egy kicsit szabadabban élhetünk.

Az N28 alapítói, miután ezer szállal kötődnek a borhoz, úgy döntöttek, míg máshol elsősorban az ételekhez párosítják a borokat, náluk ez éppen fordítva lesz. A kínálatban csakis olyan különleges borok, pezsgők szerepelnek, amelyekből kis tétel készül, és amelyeket tényleg csak az igazán beavatottak ismernek és értékelnek. Ezekhez az italokhoz keresték meg azokat az ízeket, amelyek egyszerűségükben, letisztultságukban, a maguk természetességével szolgálják az étkezést. A polcokon sorakozó csodás borok ráadásul polci áron meg is vásárolhatóak az N28-ban, így ha beleszeretünk egy tételbe, azonnal haza is vihetjük magunkkal.

A Nagymező utca mindig izgalmakkal teli színhelye a városnak, ez szeptember első hétvégéjén sem lesz másként. Az újonnan nyílt borétteremben a kuriózum magyar bortételek mellé fantasztikus fogásokat kínálnak, szeptember 3–5-én pedig különleges bor-étel párosításokkal készülnek, melyekben a borok zamata kellemes harmóniában olvad össze a fogások ízeivel.

(Fotók: N28)

borház | gasztronómia | étterem | n28 | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ennek a fejleménynek biztosan örülni fog minden hazai vendéglátós

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom