Close
Hamarosan engedélyre lesz szükség ahhoz, hogy belépjünk Nagy-Britanniába

Hamarosan engedélyre lesz szükség ahhoz, hogy belépjünk Nagy-Britanniába

A szigetország átalakítja a határellenőrzési rendszerét, és ennek részeként vezetik be 2023-tól az utazási engedélyek (Electronic Travel Authorisation) követelményét.

Ezt azoknak kell majd igényelniük körülbelül 18 fontért (8400 forintért), akik vízum nélkül utazhatnak be az Egyesült Királyságba, mint az uniós állampolgárok. A kérelmezőknek különböző adatokat kell megadniuk, és válaszolniuk kell egy rövid kérdőívre is.

A rendszert 2023 márciusától tesztelik

a Kuvaitból, Katarból, az Egyesült Arab Emírségekből, Szaúd-Arábiából, Ománból és Bahreinből érkező látogatók körében, míg a világ többi részéről jövők esetében az év vége előtt tervezik bevezetni.

2024-től azután a tervek szerint újabb változások lépnek majd életbe, és az utasok „érintés nélkül“, vagyis az elektronikus útlevélkapu használata illetve a határőrrel történő kommunikáció nélkül léphetik át a határt. Az utazóknak ehhez egy fényképet kell feltölteniük magukról a Belügyminisztérium felületére, a minisztérium pedig előzetesen átvizsgálja őket.

Itt öt tippet találsz arra, hogy felpezsdítsd a londoni kirándulásod, itt pedig Anglia legszebb tengerpartjait nézheted meg.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

Nagy-Britannia | változás | engedély | Electronic Travel Authorisation | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom