Close
Hamarosan engedélyre lesz szükség ahhoz, hogy belépjünk Nagy-Britanniába

Hamarosan engedélyre lesz szükség ahhoz, hogy belépjünk Nagy-Britanniába

A szigetország átalakítja a határellenőrzési rendszerét, és ennek részeként vezetik be 2023-tól az utazási engedélyek (Electronic Travel Authorisation) követelményét.

Ezt azoknak kell majd igényelniük körülbelül 18 fontért (8400 forintért), akik vízum nélkül utazhatnak be az Egyesült Királyságba, mint az uniós állampolgárok. A kérelmezőknek különböző adatokat kell megadniuk, és válaszolniuk kell egy rövid kérdőívre is.

A rendszert 2023 márciusától tesztelik

a Kuvaitból, Katarból, az Egyesült Arab Emírségekből, Szaúd-Arábiából, Ománból és Bahreinből érkező látogatók körében, míg a világ többi részéről jövők esetében az év vége előtt tervezik bevezetni.

2024-től azután a tervek szerint újabb változások lépnek majd életbe, és az utasok „érintés nélkül“, vagyis az elektronikus útlevélkapu használata illetve a határőrrel történő kommunikáció nélkül léphetik át a határt. Az utazóknak ehhez egy fényképet kell feltölteniük magukról a Belügyminisztérium felületére, a minisztérium pedig előzetesen átvizsgálja őket.

Itt öt tippet találsz arra, hogy felpezsdítsd a londoni kirándulásod, itt pedig Anglia legszebb tengerpartjait nézheted meg.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

Nagy-Britannia | beutazás | Electronic Travel Authorisation | változás | szabályok

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram