Close
Egy újabb balkáni országba utazhatunk nagyon egyszerűen

Egy újabb balkáni országba utazhatunk nagyon egyszerűen

Albánia is lazított a beutazási szabályain, így mától a balkáni országban sem kérnek semmilyen koronavírussal kapcsolatos dokumentumot a turistáktól.

Az albán külügy nyilatkozata szerint az enyhítések a belföldi és külföldi állampolgárokra is egyaránt érvényesek. További tudnivaló, hogy június 1. óta nem kötelező a maszk viselése a szabadban, ugyanakkor aki beltéri programokat tervez – múzeum- vagy kiállításlátogatás, mozizás –, annak hordania kell a maszkot.

A történelmi jelentőségű albán település, Krujë óvárosa

Az enyhítésekhez tartozik, hogy a kijárási tilalom rövidebb lett – így jelenleg 23 és 6 óra között tilos utcára menni. A kormány tervei között szerepel, hogy július 1-től tovább szűkítik ezt az időintervallumot, hogy a turistáknak csak éjfélkor kelljen visszatérniük a szálláshelyükre.

Szlovéniában közben tovább halasztják az újabb nyitást, Horvátország pedig azt várja a digitális nomádoktól, hogy fellendítik a gazdaságot és a járvány sújtotta idegenforgalmi ipart.

(Forrás: 024, Travelo)

balkán | szlovénia | turizmus | idegenforgalom | albánia

FOLYTASD EZZEL

Döbbenetesen hideg van Amerikában, évszázados rekordok is megdőltek

A thaiföldi vasút aranykorába repítenek ezek a vagonokból készült luxuslakosztályok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram