Close
Adómentességgel csábítja Horvátország a digitális nomádokat

Adómentességgel csábítja Horvátország a digitális nomádokat

Európa egyik vezető turisztikai célpontja, Horvátország a digitális nomádoktól várja azt, hogy fellendítsék a gazdaságot és a járvány sújtotta idegenforgalmi ipart.

Horvátország 2021 januárjában különleges vízumokat kezdett el biztosítani az Európai Unión kívülről érkező digitális munkavállalóknak, lehetővé téve számukra, hogy egy évig maradhassanak az országban, miközben mentesülnek a jövedelemadó fizetése alól.

Az ország számos szempontból ideális lehet a távmunkásoknak, hiszen csodálatos természeti környezete mellett megfizethető, ideális klímája van és remek az internet-hozzáférése is.

A januárban Horvátországba érkező száz digitális nomád fele amerikai és brit állampolgár volt, ahhoz pedig, hogy munkát vállalhassanak, bizonyítaniuk kellett, hogy távmunkában dolgoznak, rendelkeznek egészségbiztosítással és jövedelmük minimum havi 2200 euróban (kb. 770 ezer forintban) mérhető.

Az ország politikai vezetése szerint annak érdekében, hogy sikeresen magukhoz csábíthassák a digitális nomádokat, versenyképesnek kell lenniük azokkal az országokkal, akik már korábban döntöttek arról, hogy megcélozzák a távmunkásokat.

Észtország tavaly indította el a digitális nomádoknak szánt vízumprogramját, de Csehország, Izland és Görögország is hasonló mintát követ. A horvátok szerint a távmunkások az ország legjobb reklámarcaivá válhatnak, akik szájról szájra adhatják majd tovább ismerőseiknek, miért érdemes Horvátországot választani átmeneti munkaállomásnak.

A globális szinten megfigyelhető járványügyi korlátozó intézkedések enyhülésével párhuzamosan egyre többen, egyre gyakrabban kezdenek el gondolkodni azon, hogy a home office-ukként szolgáló kanapét a homokos tengerpartra cseréljék. A digitális nomád életmód ma már viszonylag könnyen elérhető választás, hiszen a technológiának köszönhetően számos munkakörben nem számít az, hogy éppen hol vagyunk, csupán az, hogy feladatunkat maximálisan elvégezzük, és betartsuk a határidőket.

(Fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom