Close
Egy egész falut kapnak a távmunkások Portugáliában

Egy egész falut kapnak a távmunkások Portugáliában

A világjárvány némileg átírta a munkavégzéshez kötődő szokásokat, a távmunka és a home office szavakat valószínűleg soha nem ejtettük ki annyiszor, mint 2020-ban. Sokan vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak, hogy a világ bármelyik pontján dolgozva végezzék el a munkájukat – februártól mindjárt egy egész falu várja őket Portugáliában.

A kezdeményezést a Digital Nomads Madeira indította el, amely Madeira szigetének vezetéséből, egy helyi startupból és egy Gonçalo Hall nevű digitális nomádból áll. Az ő irányításukkal rajtol a projekt 2021. február 1-jén, amikortól Ponta do Sol településére várják a távmunkásokat.

Az alapötletet egy konferencián vetette fel Hall, aki szerint itt az idő megragadni az alkalmat, hogy távmunkásokat csalogassanak a szigetre, ezzel is népszerűsítve azt, egyúttal növelve a falu bevételeit.

A cél, hogy összehozzák a helyieket és a digitális nomádokat, hogy aztán erős közösség épüljön. Ennek érdekében eseményeket szerveznek, valamint partnerséget kötöttek helyi vállalkozásokkal, hogy társadalmi és gazdasági értelemben is segítsék őket.

A legnagyobb előnye egy ilyen távmunkának egyébként az, hogy tulajdonképpen bárhol létrehozhatunk magunknak egy átmeneti otthont és munkahelyet, amíg kellőképpen gyors és megbízható az internetkapcsolat. Digitális nomádként egyszerre dolgozhatsz és fedezheted fel a világot, csak annyi pénzt kell keresned, ami az általad preferált életstílushoz elegendő.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Íme a tiltott sziget, ahova száz év óta csak egy család léphet be szabadon a katonaságon kívül
Norvégiában került elő egy skót kislány huszonöt éve tengerbe dobott palackpostája
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom