Close
Egy egész falut kapnak a távmunkások Portugáliában

Egy egész falut kapnak a távmunkások Portugáliában

A világjárvány némileg átírta a munkavégzéshez kötődő szokásokat, a távmunka és a home office szavakat valószínűleg soha nem ejtettük ki annyiszor, mint 2020-ban. Sokan vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak, hogy a világ bármelyik pontján dolgozva végezzék el a munkájukat – februártól mindjárt egy egész falu várja őket Portugáliában.

A kezdeményezést a Digital Nomads Madeira indította el, amely Madeira szigetének vezetéséből, egy helyi startupból és egy Gonçalo Hall nevű digitális nomádból áll. Az ő irányításukkal rajtol a projekt 2021. február 1-jén, amikortól Ponta do Sol településére várják a távmunkásokat.

Az alapötletet egy konferencián vetette fel Hall, aki szerint itt az idő megragadni az alkalmat, hogy távmunkásokat csalogassanak a szigetre, ezzel is népszerűsítve azt, egyúttal növelve a falu bevételeit.

A cél, hogy összehozzák a helyieket és a digitális nomádokat, hogy aztán erős közösség épüljön. Ennek érdekében eseményeket szerveznek, valamint partnerséget kötöttek helyi vállalkozásokkal, hogy társadalmi és gazdasági értelemben is segítsék őket.

A legnagyobb előnye egy ilyen távmunkának egyébként az, hogy tulajdonképpen bárhol létrehozhatunk magunknak egy átmeneti otthont és munkahelyet, amíg kellőképpen gyors és megbízható az internetkapcsolat. Digitális nomádként egyszerre dolgozhatsz és fedezheted fel a világot, csak annyi pénzt kell keresned, ami az általad preferált életstílushoz elegendő.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

falu | home office | portugálisa | nomád | digitális

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram