Close
Egy egész falut kapnak a távmunkások Portugáliában

Egy egész falut kapnak a távmunkások Portugáliában

A világjárvány némileg átírta a munkavégzéshez kötődő szokásokat, a távmunka és a home office szavakat valószínűleg soha nem ejtettük ki annyiszor, mint 2020-ban. Sokan vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak, hogy a világ bármelyik pontján dolgozva végezzék el a munkájukat – februártól mindjárt egy egész falu várja őket Portugáliában.

A kezdeményezést a Digital Nomads Madeira indította el, amely Madeira szigetének vezetéséből, egy helyi startupból és egy Gonçalo Hall nevű digitális nomádból áll. Az ő irányításukkal rajtol a projekt 2021. február 1-jén, amikortól Ponta do Sol településére várják a távmunkásokat.

Az alapötletet egy konferencián vetette fel Hall, aki szerint itt az idő megragadni az alkalmat, hogy távmunkásokat csalogassanak a szigetre, ezzel is népszerűsítve azt, egyúttal növelve a falu bevételeit.

A cél, hogy összehozzák a helyieket és a digitális nomádokat, hogy aztán erős közösség épüljön. Ennek érdekében eseményeket szerveznek, valamint partnerséget kötöttek helyi vállalkozásokkal, hogy társadalmi és gazdasági értelemben is segítsék őket.

A legnagyobb előnye egy ilyen távmunkának egyébként az, hogy tulajdonképpen bárhol létrehozhatunk magunknak egy átmeneti otthont és munkahelyet, amíg kellőképpen gyors és megbízható az internetkapcsolat. Digitális nomádként egyszerre dolgozhatsz és fedezheted fel a világot, csak annyi pénzt kell keresned, ami az általad preferált életstílushoz elegendő.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom