Close
Tíz úti cél, ami tárt karokkal várja a digitális nomádokat

Tíz úti cél, ami tárt karokkal várja a digitális nomádokat

Srí Lanka, Thaiföld vagy Cancun? Tudományos alapokon nyugszik a válasz.

A globális szinten megfigyelhető járványügyi korlátozó intézkedések enyhülésével párhuzamosan egyre többen, egyre gyakrabban kezdenek el gondolkodni azon, hogy a home office-ukként szolgáló kanapét a homokos tengerpartra cseréljék.

A digitális nomád életmód ma már viszonylag könnyen elérhető választás, hiszen a technológiának köszönhetően számos munkakörben nem számít az, hogy éppen hol vagyunk, csupán az, hogy feladatunkat maximálisan elvégezzük, és betartsuk a határidőket.

A Club Med tanulmányában megvizsgálták a világ legnépszerűbb turisztikai célpontokat, és ezek közül meghatározták azt a tíz úti célt, ami a digitális nomádok szempontjából ideális választás lehet. A kutatás során számos szempontot figyelembe vettek, így a megélhetéssel kapcsolatos kiadások mellett az internet sebességét, a biztonságot, a fakultatív programokat, a pihentető tevékenységeket és a közösségi terek változatosságát is.

Arra az eredményre jutottak, hogy a legjobb választás Thaiföld, mivel a látogatók élvezhetik a hely nyugalmát, a kristálytiszta vizet, ráadásul a környékbeli országokba, például Malajziába, Tajvanra, Indonéziába és Kambodzsába is viszonylag olcsón és gyorsan el lehet jutni, amelyek bőséges lehetőséget kínálnak a kalandorok számára.

Szintén hibátlan választásnak tűnik Srí Lanka, ahol a megélhetési költségek rendívül alacsonyak, a kikapcsolódásért és a páratlan munkakörülményekért pedig a buja, zöld hegyek és a korallzátonyok felelnek. Az átlaghőmérséklet 30 Celsius-fok körüli, akár egy bőröndnyi ruhával is meg lehet érkezni a digitális nomádok földi paradicsomába.

A dobogó harmadik helyére Szingapúr került, amely jól ismert rendkívül fejlett technológiájáról is. Mindezek mellett a listán szerepel még Vietnam Ho Si Minh-városa, Indonézia és a mexikói Cancun is.

Zoom-értekezlet a világ túlsó oldalán, rózsaszín flamingók gyűrűjében – ez várja azokat a digitális nomádokat, akik Curacao szigetére érkeznek, hogy legalább hat hónapig a karibi mennyországból dolgozzanak, mint ahogy Georgia (korábbi nevén Grúzia)  az utóbbi években rendkívül népszerű turisztikai célponttá vált nemcsak a turisták, de a távmunkában dolgozók számára is.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom