Close
Tíz úti cél, ami tárt karokkal várja a digitális nomádokat

Tíz úti cél, ami tárt karokkal várja a digitális nomádokat

Srí Lanka, Thaiföld vagy Cancun? Tudományos alapokon nyugszik a válasz.

A globális szinten megfigyelhető járványügyi korlátozó intézkedések enyhülésével párhuzamosan egyre többen, egyre gyakrabban kezdenek el gondolkodni azon, hogy a home office-ukként szolgáló kanapét a homokos tengerpartra cseréljék.

A digitális nomád életmód ma már viszonylag könnyen elérhető választás, hiszen a technológiának köszönhetően számos munkakörben nem számít az, hogy éppen hol vagyunk, csupán az, hogy feladatunkat maximálisan elvégezzük, és betartsuk a határidőket.

A Club Med tanulmányában megvizsgálták a világ legnépszerűbb turisztikai célpontokat, és ezek közül meghatározták azt a tíz úti célt, ami a digitális nomádok szempontjából ideális választás lehet. A kutatás során számos szempontot figyelembe vettek, így a megélhetéssel kapcsolatos kiadások mellett az internet sebességét, a biztonságot, a fakultatív programokat, a pihentető tevékenységeket és a közösségi terek változatosságát is.

Arra az eredményre jutottak, hogy a legjobb választás Thaiföld, mivel a látogatók élvezhetik a hely nyugalmát, a kristálytiszta vizet, ráadásul a környékbeli országokba, például Malajziába, Tajvanra, Indonéziába és Kambodzsába is viszonylag olcsón és gyorsan el lehet jutni, amelyek bőséges lehetőséget kínálnak a kalandorok számára.

Szintén hibátlan választásnak tűnik Srí Lanka, ahol a megélhetési költségek rendívül alacsonyak, a kikapcsolódásért és a páratlan munkakörülményekért pedig a buja, zöld hegyek és a korallzátonyok felelnek. Az átlaghőmérséklet 30 Celsius-fok körüli, akár egy bőröndnyi ruhával is meg lehet érkezni a digitális nomádok földi paradicsomába.

A dobogó harmadik helyére Szingapúr került, amely jól ismert rendkívül fejlett technológiájáról is. Mindezek mellett a listán szerepel még Vietnam Ho Si Minh-városa, Indonézia és a mexikói Cancun is.

Zoom-értekezlet a világ túlsó oldalán, rózsaszín flamingók gyűrűjében – ez várja azokat a digitális nomádokat, akik Curacao szigetére érkeznek, hogy legalább hat hónapig a karibi mennyországból dolgozzanak, mint ahogy Georgia (korábbi nevén Grúzia)  az utóbbi években rendkívül népszerű turisztikai célponttá vált nemcsak a turisták, de a távmunkában dolgozók számára is.

(Fotók: Getty Images)

nomád | utazás | életmód | nagy sztori | digitális

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom