Close
Grúziába tennéd át a munkaállomásod? Akkor eljött a te időd

Grúziába tennéd át a munkaállomásod? Akkor eljött a te időd

Flörtölve kacsint és hívogató kézmozdulatokkal invitál magához ez a lélegzetelállítóan szép ország.

Ha jártál már Grúziában, nem is kell magyarázni, miért olyan csodálatos helye ez a világnak – ha viszont nem, akkor röviden csak annyit mondunk:

nyolcezer éves borkultúra, sebes folyók, hatalmas hegyek, ősi nyelv, Fekete-tenger, kilométerenként változó, káprázatos tájak, vidéki vendégszeretet mindennel megrakott asztalokkal, falusi nyugalom és vibráló modernitás egy helyen.

Ez a semmihez sem hasonlítható ország most, a koronavírus-helyzet alatt arra csábítja a digitális nomádokat, hogy új munkaállomásukat itt alakítsák ki. A grúz Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentette, hogy a lehető legkönnyebbé teszik az országban való hosszabb távú – minimum féléves – letelepedést azok számára, akik távmunkában dolgoznának Grúziából.

A kérelemhez a következőket kell tenni: benyújtani egy hivatalos jelentkezési formanyomtatványt, megadni a személyes adatokat, biztosítani egy érvényes külföldi munkaszerződést, valamint egy legalább fél évig érvényes utasbiztosítást és végül írásban igazolni, hogy a letelepedni vágyó vállalja önköltségen a két hét karantént az országba való belépést követően.

Ennyi: ezt követően bármelyik országból – igen, még a mostanában krízishelyzetben lévő Amerikából is – elköltözhetsz Grúziába, és végezheted a munkádat mondjuk a Fekete-tenger partján, Tbiliszi forgatagában vagy a Kaukázusok lábánál.

Mivel a szívünk elég központi helyén lakik Grúzia, szerintünk elég megfontolandó ajánlat!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MatadorNetwork

nemzetgazdasági minisztérium | szakartvelo | tbiliszi | Kaukázus | ország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram