Grúziába tennéd át a munkaállomásod? Akkor eljött a te időd

Flörtölve kacsint és hívogató kézmozdulatokkal invitál magához ez a lélegzetelállítóan szép ország.

Ha jártál már Grúziában, nem is kell magyarázni, miért olyan csodálatos helye ez a világnak – ha viszont nem, akkor röviden csak annyit mondunk:

nyolcezer éves borkultúra, sebes folyók, hatalmas hegyek, ősi nyelv, Fekete-tenger, kilométerenként változó, káprázatos tájak, vidéki vendégszeretet mindennel megrakott asztalokkal, falusi nyugalom és vibráló modernitás egy helyen.

Ez a semmihez sem hasonlítható ország most, a koronavírus-helyzet alatt arra csábítja a digitális nomádokat, hogy új munkaállomásukat itt alakítsák ki. A grúz Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentette, hogy a lehető legkönnyebbé teszik az országban való hosszabb távú – minimum féléves – letelepedést azok számára, akik távmunkában dolgoznának Grúziából.

A kérelemhez a következőket kell tenni: benyújtani egy hivatalos jelentkezési formanyomtatványt, megadni a személyes adatokat, biztosítani egy érvényes külföldi munkaszerződést, valamint egy legalább fél évig érvényes utasbiztosítást és végül írásban igazolni, hogy a letelepedni vágyó vállalja önköltségen a két hét karantént az országba való belépést követően.

Ennyi: ezt követően bármelyik országból – igen, még a mostanában krízishelyzetben lévő Amerikából is – elköltözhetsz Grúziába, és végezheted a munkádat mondjuk a Fekete-tenger partján, Tbiliszi forgatagában vagy a Kaukázusok lábánál.

Mivel a szívünk elég központi helyén lakik Grúzia, szerintünk elég megfontolandó ajánlat!

Ez is érdekelhet:

A velencei gondolások keményen beszóltak a kövér turistáknak

Kevesebben ülhetnek innentől egy-egy gondolába Velencében – az olaszok pedig finoman szólva sem fogták vissza magukat, amikor ezt a döntést indokolni kellett.

(Forrás: MatadorNetwork

ország | Kaukázus | munkaállomás | grúz | szakartvelo

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom