Close
Sosem volt még gyengébb az amerikai útlevél, mint most

Sosem volt még gyengébb az amerikai útlevél, mint most

A világ egyik legerősebb útlevele most olyan harmatgyenge, hogy még a cukros víz sem mentené meg.

Az amerikai útlevél idáig a világ legerősebbjei közé tartozott, mióta azonban az ország mondhatni a koronavírus-járvány epicentrumává vált, nem túl sok ország várja tárt karokkal az amerikaiakat. És akkor még finoman fogalmaztunk. A The New York Times cikkéből kiindulva készült el egy nagyon látványos térkép Twitteren, ami megmutatja, milyen messzire gyűrűzött a nem megfékezett járvány hatása az amerikai útlevélre:

konkrétan csupán huszonnyolc ország fogadja jelenleg a világon az amerikai turistákat,

melyek közül sokban kötelező megérkezés után a kéthetes karantén.

Bal oldalt a Covid–19 előtti, jobb oldalt a jelenlegi állapotot láthatjuk

A karib-tengeri szigetek mellett pár európai ország áll nyitva az amerikai utazók előtt: jelenleg többek között Szerbiát, Horvátországot, Ukrajnát, Koszovót és Észak-Macedóniát említi az amerikai cikk.

Valószínűleg az elkövetkezendő hetekben fog változni ez a térkép, de az biztos, hogy még nagyon sokáig nem lesz annyi zöld ország az amerikai útlevéllel érkezők előtt, mint korábban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: New York Times, Matador Network) 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom