Close
Digitális nomád lennél? Ez a karibi sziget tárt karokkal vár

Digitális nomád lennél? Ez a karibi sziget tárt karokkal vár

Venezuela közelében található Curaçao szigete, ami a digitális nomádok földi paradicsoma lehet.

Zoom-értekezlet a világ túlsó oldalán, rózsaszín flamingók gyűrűjében – ez várja azokat a digitális nomádokat, akik Curacao szigetére érkeznek, hogy legalább hat hónapig a karibi mennyországból dolgozzanak.

Minden adott a nem mindennapi home office-hoz: jövedelem-adómentesség, 4G kapcsolat, pazar tengerpart és isteni koktélok várják a távmunkásokat.

Mi kell a munkához Curacaón?

A szigeten angolul, spanyolul és hollandul beszélnek, így egy alap angol nyelvtudáson kívül tulajdonképpen nem sok kell ahhoz, hogy munkát vállaljunk.

Ki kell tölteni egy online jelentkezési lapot, bizonyítani szükséges, hogy valóban távmunkában dolgozunk és kell némi félretett pénz a bankkártyán, hogy igazolni tudja a munkavállaló, hogy nem szorul állami támogatásra ottléte alatt. Ezen kívül egy 248 eurós biztosítást kell befizetni és rendelkezni kell egy hetvenkét órán belül elvégzett negatív COVID-19 teszttel.

Ez várhat ránk munkaidőn kívül

Curacao szigete régen a kalózok rejtekhelye volt, a régi fa kunyhók helyett viszont ma már színpompás épületek várják a digitális nomádokat.

A legenda szerint a sziget egykori kormányzója szörnyű fejfájást kapott Curacao vakítóan fehér épületeitől, ezért elrendelte, hogy minden házat élénk színűre fessenek. A problémája megoldódott, a helyiek pedig megtartották a hagyományt. A színes házak ma UNESCO világörökségi listáján szerepelnek.

De nemcsak a kulturális örökségek miatt érdemes a szigeten távmunkába állni. A hőmérséklet egész évben átlagosan 28 fok, így télen-nyáron napozhatunk a fehér homokos tengerparton, hogy aztán teknősökkel és trópusi halakkal ússzunk egyet. Utána jöhet egy Blue Curacao-koktél, majd egy fergeteges buli a karneválokon és utcabálokon.

Bejárni a világot, számtalan élményt és tapasztalatot gyűjteni, új embereket és kultúrákat megismerni, mindeközben pedig rendesen dolgozni is? Elsőre talán túl szépnek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig egyre többeknek sikerül.

(Fotók: Pixabay)
FOLYTASD EZZEL
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom