Close
Olcsó élet, jó wifi és biztonságos környezet várja a digitális nomádokat Georgiában

Olcsó élet, jó wifi és biztonságos környezet várja a digitális nomádokat Georgiában

Már nyolcszáz dolgozó csatlakozott a digitális nomádokat megcélzó georgiai programhoz.

Georgia (korábbi nevén Grúzia)  az utóbbi években rendkívül népszerű turisztikai célponttá vált nemcsak a turisták, de a távmunkában dolgozók számára is.

A kiváló helyi gasztronómia, a színes kulturális élet és a festői szépségű tájak azonban önmagukban nem adnak magyarázatot arra, hogy miért tekintenek rá a digitális nomádok Mekkájaként.

Az ok ennél sokrétűbb: minden adott ahhoz, hogy az online munkát végzők megtalálják ott a számításukat.

Georgiában az élet sokkal olcsóbb, mint például Nyugat-Európában, az internet-hozzáférés nagyon jó, a közbiztonság pedig meghaladja a világ legtöbb országának szintjét. A grúzok mindemellett rendkívül barátságosak és nyitottak, nem tekintik kívülállónak a külföldieket.

Az elmúlt két évtizedben az ország jelentős infrastrukturális fejlődésen ment keresztül, ma már a tengerparti és a hegyi városok is minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal várják a látogatókat, vagy éppen a letelepülni vágyókat.

A pandémia azonban Georgiára is komoly csapást mért, a hivatalos adatok szerint több mint százezer munkahely szűnt meg, a gazdaság is jelentős mértékű recessziót él át. A veszteségek kompenzálásának reményében a kormány tavaly nyáron elindított egy programot, amely kifejezetten a fizetőképes digitális nomádokat célozza meg.

A program lehetővé teszi, hogy kilencvenöt ország állampolgárai, akik havi kétezer dollárnál (kb. 615 ezer forintnál) nagyobb jövedelemmel rendelkeznek, egy évig Georgiában élhessenek és dolgozhassanak. Az országba való bejutás feltétele a negatív Covid-teszt vagy oltásigazolás.  Úgy tudni, a programra kétezer-háromszázan jelentkeztek, és több mint nyolcszáz digitális nomád már meg is érkezett az országba.

A digitális forradalom már rég nem csupán arról szól, hogy a telefonunk egyre okosabb, robotok szolgálnak ki egy étteremben, vagy a virtuálisvalóság-szemüvegünkben a kanapén fekve is bárhova elutazhatunk. Hanem, például arról is, hogy a világon bárhonnan dolgozhatunk, mert bőven elég hozzá némi tudás, és a laptopunk. Ha digitális nomád lennél, ezekkel nem árt tisztában lenned.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hamarosan újra repülhetünk Budapestről Madridba ezzel a spanyol légitársasággal
Svájcban is ugyanakkor indulhat újra az élet, mint Magyarországon
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom