Close
Olcsó élet, jó wifi és biztonságos környezet várja a digitális nomádokat Georgiában

Olcsó élet, jó wifi és biztonságos környezet várja a digitális nomádokat Georgiában

Már nyolcszáz dolgozó csatlakozott a digitális nomádokat megcélzó georgiai programhoz.

Georgia (korábbi nevén Grúzia)  az utóbbi években rendkívül népszerű turisztikai célponttá vált nemcsak a turisták, de a távmunkában dolgozók számára is.

A kiváló helyi gasztronómia, a színes kulturális élet és a festői szépségű tájak azonban önmagukban nem adnak magyarázatot arra, hogy miért tekintenek rá a digitális nomádok Mekkájaként.

Az ok ennél sokrétűbb: minden adott ahhoz, hogy az online munkát végzők megtalálják ott a számításukat.

Georgiában az élet sokkal olcsóbb, mint például Nyugat-Európában, az internet-hozzáférés nagyon jó, a közbiztonság pedig meghaladja a világ legtöbb országának szintjét. A grúzok mindemellett rendkívül barátságosak és nyitottak, nem tekintik kívülállónak a külföldieket.

Az elmúlt két évtizedben az ország jelentős infrastrukturális fejlődésen ment keresztül, ma már a tengerparti és a hegyi városok is minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal várják a látogatókat, vagy éppen a letelepülni vágyókat.

A pandémia azonban Georgiára is komoly csapást mért, a hivatalos adatok szerint több mint százezer munkahely szűnt meg, a gazdaság is jelentős mértékű recessziót él át. A veszteségek kompenzálásának reményében a kormány tavaly nyáron elindított egy programot, amely kifejezetten a fizetőképes digitális nomádokat célozza meg.

A program lehetővé teszi, hogy kilencvenöt ország állampolgárai, akik havi kétezer dollárnál (kb. 615 ezer forintnál) nagyobb jövedelemmel rendelkeznek, egy évig Georgiában élhessenek és dolgozhassanak. Az országba való bejutás feltétele a negatív Covid-teszt vagy oltásigazolás.  Úgy tudni, a programra kétezer-háromszázan jelentkeztek, és több mint nyolcszáz digitális nomád már meg is érkezett az országba.

A digitális forradalom már rég nem csupán arról szól, hogy a telefonunk egyre okosabb, robotok szolgálnak ki egy étteremben, vagy a virtuálisvalóság-szemüvegünkben a kanapén fekve is bárhova elutazhatunk. Hanem, például arról is, hogy a világon bárhonnan dolgozhatunk, mert bőven elég hozzá némi tudás, és a laptopunk. Ha digitális nomád lennél, ezekkel nem árt tisztában lenned.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom