Close
Ezért ideális célpont Görögország a digitális nomádok számára

Ezért ideális célpont Görögország a digitális nomádok számára

Homokos tengerpart, fantasztikus természeti környezet, napsütés, bivalyerős jegeskávé és adókedvezmény várja a Görögországba érkező digitális nomádokat.

A digitális nomádoktól Görögország azt várja, hogy fizetőképes keresletet generáljanak és be tudják tölteni az elmaradó turisták okozta hiányokat.

A kiinduló feltételezésük az volt, hogy ha az adókedvezmények segítségével ösztönzik a távmunkások bevándorlását, akkor a digitális nomádok hosszútávon több pénzt fognak költeni az országban, mint a turisták. Nem is tétlenkedtek sokáig a megvalósítással: a görög parlamentben tavaly elfogadott jogszabályoknak köszönhetően a Görögországba érkező digitális nomádok az első hét évben ötven százalékos adókedvezményt vehetnek igénybe.

De nemcsak ezért tökéletes úti cél Hellász. A nagyvárosokban számos olyan közösségi tér található, amelyek könnyedén ideiglenes munkaállomásokká alakíthatók, ott pedig lehetőség nyílik arra is, hogy a különböző országokból érkező digitális nomádok találkozzanak és akár új együttműködéseket is kössenek.

Ráadásul az Európai Unió tagjaként az intézményrendszer biztonságot ad számukra, az 5G pedig minden nagyvárosban és néhány szigeten is elérhető már. Tökéletes választás lehet például Szírosz szigete a kozmopolita fővárosával, Ermoupolival, de egy álom lehet a munka Korfun és Krétán is.

Ha a nyüzsgés helyett inkább a nyugalomra vágynánk, ideális célpont az Égei-tenger közepén álló pillangó alakú Astypalea szigete, melynek polgármestere további ösztönzőket is bevezetne annak érdekében, hogy őket válasszák a digitális nomádok. A kreativitást Athén is abszolút fokozni tudja, ráadásul a nyugat-európai fővárosokhoz képest ott alacsonyabbak az árak, így a megélhetés költségei is mérsékeltebbek.

A globális szinten megfigyelhető járványügyi korlátozó intézkedések enyhülésével párhuzamosan egyre többen, egyre gyakrabban kezdenek el gondolkodni azon, hogy a home office-ukként szolgáló kanapét a homokos tengerpartra cseréljék.

A digitális nomád életmód ma már viszonylag könnyen elérhető választás, hiszen a technológiának köszönhetően számos munkakörben nem számít az, hogy éppen hol vagyunk, csupán az, hogy feladatunkat maximálisan elvégezzük, és betartsuk a határidőket.

(Fotók: Getty Images)

görögország | hellász | tipp | távmunka | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom