Close
Nagyon komoly elismerést kapott a Babel Budapest

Nagyon komoly elismerést kapott a Babel Budapest

A világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró szaklapja, a brit Decanter Magazine a 2017-es Év Nemzetközi Étterme díjat ítélte oda Hlatky-Schlichter Hubert, Veres István séf által vezetett éttermének.

A Decanter Magazine havonta összesen 90 országban jelenik meg , és mind a borok mind az ételek terén kiemelten fontos nemzetközi szaklapként ismerik el világszerte. A magazin vezető borszakértője, újságírója, Fiona Beckett még tavasszal látogatott el a Babelbe, méghozzá a világ legjobbjának is tartott Noma étterem fermentációs séfjével közösen. David Zilber a vacsora után megállapította, hogy a Veres István séf tojásos nokedlije akkora hatással volt rá, hogy a vendégkönyve külön be is írta , hogy az étel receptjét legszívesebben magára tetováltatná.

A tavaszi budapesti látogatásuk után a brit Decanter hasábjain ugyan már kimagaslóan nyilatkozott mind az ételekről, mind pedig Blazsovszky Péter Head Sommelier világszínvonalú mindennapi borpárosításáról. Fiona Beckett elmondta „Be kell vallanom, budapesti látogatásom során nem volt olyan elvárásom, hogy egy lenyűgöző étteremre bukkanjak, egy világszínvonalúról nem is beszélve,

de a Babel kétségtelenül az egyik legizgalmasabb étterem volt, ahol az elmúlt évben ettem, és méltó nyertese a 2017 év Decanter/Hine Nemzetközi Étterme díjnak”

Az Év Nemzetközi Éttermének díja (mely lista a Nagy Brittanián kívüli éttermeket rangsorolja) óriási elismerés a Babel Budapest csapatának, hiszen megerősíti – és garantálja – helyét a nemzetközi színtéren, ráadásul magyar étteremnek ekkora elismerésben még soha nem volt része.

“Mikor megkaptam a hírt, hogy a Babel lett az év nemzetközi étterme, majd kiugrottam a bőrömből és bevallom megkönnyeztem örömömben. 10 évnyi munka áll a Babel mögött és óriási lépés, hogy nem csak itthon hanem külföldön is ismerik és elismerik az ember munkáját. Már önmagában az nagy büszkeség, hogy egy magyarországi étterem kap ekkora nemzetközi elismerést magyar konyhával, de mivel a Babel ráadásul „saját gyerekem „ is így még nagyobb a boldogságom.” – mondta Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel Budapest tulajdonosa.

babel budapest | fiona beckett | év nemzetközi étterme | hlatky-schlichter hubert | decanter magazin

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram