Close
Nagyon rossz hírek érkeztek az európai síszezon felől

Nagyon rossz hírek érkeztek az európai síszezon felől

Idén a sílécek valószínűleg a garázsban maradnak.

Nem meglepő, de a koronavírus járvány valószínűleg az idei síszezont is megsemmisíti, hiszen a jelenlegi állás szerint a sípályák Olaszországban, Ausztriában, Szlovéniában, Franciaországban és Németországban sem nyitnak meg.

A síszezonból élők szerint ez hatalmas hiba, és legalább a karácsonyi szezonban nyitva kellene tartaniuk.

Az olasz sí egyik legsikeresebb sportolója, Alberto Tomba szerint a gond nem magával a lesiklással van, hiszen a sportolók könnyen viselhetnek maszkot, tartják egymástól a távolságot, és a szabadban vannak. Amit szabályozni kellene, az az aprés ski, azaz a lesikláson túli időszak: a közelekedés a sífelvonón, a hüttékben töltött pihenőidő, és így tovább. Így arra kérte a miniszterelnököt, hogy nyissák meg a pályákat.

Luca Zaia, az olaszországi Veneto régió vezetője szerint egységes európai megoldás kellene, mert ha a dél turoli pályák bezárnak, de a szomszédban lévő osztrák pályák az osztrák intézkedések miatt nyitva tarthatnak, az katasztrofális kárt okozna a régiónak.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök mindenesetre elég szigorú: még hétfő este is azt nyilatkozta: Olaszországban a karácsonyi időszak alatt nem lesz síszezon, mivel az könnyen a koronavírus-járvány harmadik hullámához vezethetne. Ugyanakkor európai koordinációt sürgetett az ügyben, amivel Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök is egyetértett.

Az osztrák pénzügyminisztérium szerint a népszerű osztrák síterepek zárva tartása a háromhetes karácsonyi időszakra 2,4 milliárd eurós (több mint 865 milliárd forintos) veszteséget jelentene az országnak.

„Ha az EU valóban ezt akarja, akkor fizetnie kell érte” – mondta Gernot Blümel osztrák pénzügyminiszter, felszólítva az EU-t, hogy kompenzálja a kieső bevételek 80 százalékát, összhangban az osztrák kormány támogatási programjával a járvány miatt bezárni kényszerülő vállalkozások számára, írta meg a 24.hu.

A koronavírus tavaszi időszakában az egyik járványgócpont az osztrák Ischgl volt, ebből a népszerű síkisvárosból tucatnyi skandináv, német, francia és amerikai turista vitte magával haza a vírust. Nyilvánvalóan emiatt is fokozottan óvatosak a megnyitással kapcsolatban a hatóságok.

ischgl | ausztria | tirol | olaszország | síszezon

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram