Close
Nagyon rossz hírek érkeztek az európai síszezon felől

Nagyon rossz hírek érkeztek az európai síszezon felől

Idén a sílécek valószínűleg a garázsban maradnak.

Nem meglepő, de a koronavírus járvány valószínűleg az idei síszezont is megsemmisíti, hiszen a jelenlegi állás szerint a sípályák Olaszországban, Ausztriában, Szlovéniában, Franciaországban és Németországban sem nyitnak meg.

A síszezonból élők szerint ez hatalmas hiba, és legalább a karácsonyi szezonban nyitva kellene tartaniuk.

Az olasz sí egyik legsikeresebb sportolója, Alberto Tomba szerint a gond nem magával a lesiklással van, hiszen a sportolók könnyen viselhetnek maszkot, tartják egymástól a távolságot, és a szabadban vannak. Amit szabályozni kellene, az az aprés ski, azaz a lesikláson túli időszak: a közelekedés a sífelvonón, a hüttékben töltött pihenőidő, és így tovább. Így arra kérte a miniszterelnököt, hogy nyissák meg a pályákat.

Luca Zaia, az olaszországi Veneto régió vezetője szerint egységes európai megoldás kellene, mert ha a dél turoli pályák bezárnak, de a szomszédban lévő osztrák pályák az osztrák intézkedések miatt nyitva tarthatnak, az katasztrofális kárt okozna a régiónak.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök mindenesetre elég szigorú: még hétfő este is azt nyilatkozta: Olaszországban a karácsonyi időszak alatt nem lesz síszezon, mivel az könnyen a koronavírus-járvány harmadik hullámához vezethetne. Ugyanakkor európai koordinációt sürgetett az ügyben, amivel Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök is egyetértett.

Az osztrák pénzügyminisztérium szerint a népszerű osztrák síterepek zárva tartása a háromhetes karácsonyi időszakra 2,4 milliárd eurós (több mint 865 milliárd forintos) veszteséget jelentene az országnak.

„Ha az EU valóban ezt akarja, akkor fizetnie kell érte” – mondta Gernot Blümel osztrák pénzügyminiszter, felszólítva az EU-t, hogy kompenzálja a kieső bevételek 80 százalékát, összhangban az osztrák kormány támogatási programjával a járvány miatt bezárni kényszerülő vállalkozások számára, írta meg a 24.hu.

A koronavírus tavaszi időszakában az egyik járványgócpont az osztrák Ischgl volt, ebből a népszerű síkisvárosból tucatnyi skandináv, német, francia és amerikai turista vitte magával haza a vírust. Nyilvánvalóan emiatt is fokozottan óvatosak a megnyitással kapcsolatban a hatóságok.

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom