Close
Naked & Famous – Egy koktél füstös csavarral

Naked & Famous – Egy koktél füstös csavarral

A hét kevert italja új szintre tud vinni egy estét. Vagy akár egy egész hétvégét.

Nincs olyan, hogy rossz whiskey. Mindössze arról van szó, hogy vannak whiskeyk, amik nem annyira jók, mint más whiskeyk.

Nos, Raymond Chandler, a fenti idézet tulajdonosa bizonyára meglepődne, hogy heti koktélunkban nincs egy csepp whiskey sem, de valószínűleg azonnal kárpótolva érezné magát, amint felhajtana belőle egy pohárral.

És hogy mi ez a koktél?

A neve Naked & Famous, és 2011-ben egy New York-i bartender, egy bizonyos Joaquin Simó fejlesztette ki a Death & Company bárban. A Black Swanban Ódor Andrásék az azóta világhírűvé vált kevert italnak cherry fachipses füsttel adnak egy ravasz csavart, a végeredmény pedig egy olyan ital, ami teljesen új szintre képes vinni egy estét. Vagy akár egy egész hétvégét.

Hozzávalók:

20 ml Mezcal
20 ml Aperol
20 ml Yellow Chartreuse
20 ml citruslé

A hozzávalókat egy shakerben jéggel együtt összekeverik, majd hűtött pohárban tálalják. Ha éppen nincs meg a megfelelő készletünk hozzá, vagy jobban szeretjük, ha egy hozzáértő mixer teszi elénk az italokat, vagy esetleg gyengénk a füst, akkor érdemes ellátogatni a Klauzál utcai Black Swanba, és rendelni egyet.

(Fotó: Tóth István)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom