Close
Naked & Famous – Egy koktél füstös csavarral

Naked & Famous – Egy koktél füstös csavarral

A hét kevert italja új szintre tud vinni egy estét. Vagy akár egy egész hétvégét.

Nincs olyan, hogy rossz whiskey. Mindössze arról van szó, hogy vannak whiskeyk, amik nem annyira jók, mint más whiskeyk.

Nos, Raymond Chandler, a fenti idézet tulajdonosa bizonyára meglepődne, hogy heti koktélunkban nincs egy csepp whiskey sem, de valószínűleg azonnal kárpótolva érezné magát, amint felhajtana belőle egy pohárral.

És hogy mi ez a koktél?

A neve Naked & Famous, és 2011-ben egy New York-i bartender, egy bizonyos Joaquin Simó fejlesztette ki a Death & Company bárban. A Black Swanban Ódor Andrásék az azóta világhírűvé vált kevert italnak cherry fachipses füsttel adnak egy ravasz csavart, a végeredmény pedig egy olyan ital, ami teljesen új szintre képes vinni egy estét. Vagy akár egy egész hétvégét.

Hozzávalók:

20 ml Mezcal
20 ml Aperol
20 ml Yellow Chartreuse
20 ml citruslé

A hozzávalókat egy shakerben jéggel együtt összekeverik, majd hűtött pohárban tálalják. Ha éppen nincs meg a megfelelő készletünk hozzá, vagy jobban szeretjük, ha egy hozzáértő mixer teszi elénk az italokat, vagy esetleg gyengénk a füst, akkor érdemes ellátogatni a Klauzál utcai Black Swanba, és rendelni egyet.

(Fotó: Tóth István)

black swan | ódor andrás | kevert ital | joaquin simó | naked @ famous

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram