Close
Naked & Famous – Egy koktél füstös csavarral

Naked & Famous – Egy koktél füstös csavarral

A hét kevert italja új szintre tud vinni egy estét. Vagy akár egy egész hétvégét.

Nincs olyan, hogy rossz whiskey. Mindössze arról van szó, hogy vannak whiskeyk, amik nem annyira jók, mint más whiskeyk.

Nos, Raymond Chandler, a fenti idézet tulajdonosa bizonyára meglepődne, hogy heti koktélunkban nincs egy csepp whiskey sem, de valószínűleg azonnal kárpótolva érezné magát, amint felhajtana belőle egy pohárral.

És hogy mi ez a koktél?

A neve Naked & Famous, és 2011-ben egy New York-i bartender, egy bizonyos Joaquin Simó fejlesztette ki a Death & Company bárban. A Black Swanban Ódor Andrásék az azóta világhírűvé vált kevert italnak cherry fachipses füsttel adnak egy ravasz csavart, a végeredmény pedig egy olyan ital, ami teljesen új szintre képes vinni egy estét. Vagy akár egy egész hétvégét.

Hozzávalók:

20 ml Mezcal
20 ml Aperol
20 ml Yellow Chartreuse
20 ml citruslé

A hozzávalókat egy shakerben jéggel együtt összekeverik, majd hűtött pohárban tálalják. Ha éppen nincs meg a megfelelő készletünk hozzá, vagy jobban szeretjük, ha egy hozzáértő mixer teszi elénk az italokat, vagy esetleg gyengénk a füst, akkor érdemes ellátogatni a Klauzál utcai Black Swanba, és rendelni egyet.

(Fotó: Tóth István)

joaquin simó | kevert ital | ódor andrás | koktél | naked @ famous

FOLYTASD EZZEL

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Egészen különleges koktélok hódították meg a világ legjobb bárjait 2022-ben

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram