Close
Mutatjuk, mit érdemes felvenned a balatoni estékhez

Mutatjuk, mit érdemes felvenned a balatoni estékhez

A Balaton kékjének tucatnyi árnyalata után a naplemente színei inspirálták a Cakó legújabb kollekcióját.

Képzeljünk el egy másféle Balatont. Ami magasabb, éteribb, letisztultabb. Ha ez megvan, akkor képzeljünk el két lányt. Olyanok, mintha egy francia nouvelle vague filmből szöktek volna meg, leszámítva, hogy a francia újhullám fekete-fehér volt, ők pedig színesek. Az elképzelt film narrátora tárgyilagos hangon mesél róluk, mintha egy természetfilmet néznénk Wes Anderson rendezésében. „Íme, két balatoni lány. Spontánok, bohémak, frivolak, és ott van bennük az a bizonyos je ne sais quoi, az a nehezen megfogható valami, amiről nehéz levenni az embernek a szemét. Egy összejövetelre érkeztek, amit egy barátjuk Balaton-felvidéki villájában tartanak valahol a Szent György-hegy, vagy a Badacsony környékén. Egy szédítő este ígérete van a levegőben, egy olyan éjszakáé, amikor bármi megtörténhet. A lemenő nap árnyalatait idéző ruháikban néha táncolnak, néha meg elhallgatnak és a víztükör felé fordulva elrévedeznek.  Mezítláb gázolnak a vízbe. Hatvanasévekbeli olasz táncdalokat dúdolnak és Szymborska macskás verséből idéznek. Megigazítják a pántot a vállukon. Véletlenül (!) mások pezsgőjét isszák meg, a tulajdonosnak csak a rúzsos szélű flőte marad. Van ilyen, Boney M. Ó, és ismerik az angol serendipity szó jelentését: „véletlenül és bölcs belátásuk révén folyton olyan dolgokat fedeznek fel, amelyeket nem is kerestek…” A francia újhullámos filmek rendszerint hirtelen értek véget. FIN.

Hogy valami tárgyilagosat is mondjunk, a Cakó brand Balatoni naplemente névre hallgató kollekcióját a tó vizének tükröződése inspirálta a naplemente fényeiben, a halvány rózsaszín barack színektől a lilán át egészen a mély narancs árnyalatokig, amikor lebukik a Nap a tó mögé. A kollekció múzsája Lábas Viki énekes-dalszerző, aki igazi balatoni lány, így cseppet sem meglepő, hogy Cakó Kinga tervező az ő egyéniségére gondolva álmodta meg ezt a kollekciót.

A tervezési folyamatban Viki varázslatos személyisége is szerepet kapott, ahogy a finom nőiesség a bohém, játékos stílussal keveredik. A ruhák is ezt az életvidám, csupa mosoly stílust tükrözik, amik tökéletesen illenek egy nyár esti sétához a Balaton partján.

A tavalyi, nagy sikerű Balaton-kollekció könnyed folytatásaként a nyár és a szabadság érzését adja vissza az új kollekció is, amelynek darabjai elérhetők a Cakó showroomjában.

balatoni naplemente kollekció | cako | kollekció | lábas viki

FOLYTASD EZZEL

Ezekre a márkákra egyszerűen nem hat a gazdasági válság

Így néznek ki a legnépszerűbb úti célok, ha Gucci táskaként öltenek testet

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom