Close
El a turistacsapdáktól! Négy olasz kisváros, amit érdemes meglátogatni

El a turistacsapdáktól! Négy olasz kisváros, amit érdemes meglátogatni

Van látnivaló Rómán, Velencén, Pisán és Firenzén kívül is!

Akár csoportos, akár egyéni utazóként fedezzük fel Olaszországot, a festői domboktól és szőlőültetvényektől, a gazdag történelemen és művészeten át a csodálatos tengerparti városokig szinte lehetetlen bejárni az egészet. Ráadásul a közkedvelt városok a turistaszezon csúcsidőszakában és a nyári melegben hihetetlenül zsúfolttá válhatnak. Most négy olyan gyönyörű olasz várost mutatunk, amiért érdemes repülőre, vonatra, kompra vagy autóba szállni.

Toszkána lenyűgöző dombjai Arezzóban

Firenzétől délre, csupán egyórás vonatútra található Toszkána dombjai között megbújva ez a hangulatos kisváros, ami tele van bájjal és látnivalóval.

Arezzo történelme a Római Birodalom előtti időkre nyúlik vissza.

A várost falak veszik körül, ahová a belépés négy kapun keresztül történik, hogy aztán a turisták fejest ugorhassanak az itáliai gasztronómiába, finom borokat kóstoljanak és egyedülálló főzőtanfolyamokon vegyenek részt.

Arezzóban járva kihagyhatatlan a családi tulajdoban lévő Pasticceria Bruschi péksüteményeinek megkóstolása.

Cinque Terre színei Vernazzában

Vernazza egy festői város a Cinque Terre vidékén.

Tengerre néző panorámája garantáltan rabul ejt, apró strandja pedig kellemes felfrissülést garantál.

A sétálóutcákban éttermek és üzletek sorakoznak egymás mellett, a kikötőből pedig hajókirándulások indulnak az öt híres tengerparti város felfedezésére.

A halászfalvakban azonban a forró nyári hónapokban hatalmas a turistaforgalom, így érdemes a városokon kívül szállást foglalni.

Különleges sziget kínálja a legjobb olasz pizzát

Nápoly minden évben turisták tömegeit vonzza többek között híres pizzája miatt, de egy rövid kompos utazást követően Ischia kisebb szigetén is hasonló gasztronómiai élményben lehet része az utazóknak.

Ráadásul sokkal kedvezőbb árakkal várják a vendégeket a szálláshelyek, az éttermek és a turisztikai célpontok is.

A romantika szülőhazája, Verona

Az Észak-Olaszországban található Verona a szerelmi drámák szülőhazája, hiszen a világ leghíresebb romantikus története, Shakespeare Rómeó és Júliája köthető hozzá. A történelmi városközpontban mindenképpen fel kell keresni a híres Júlia-házat a hozzá tartozó erkéllyel, valamint a főhősnő szobrával. A parányi udvarban azonban lehetetlen elkerülni a turistatömeget, a végtelennek tűnő sor végigállását és

Júlia mellének megérintését követően azonban a babona szerint örök szerelem vár a látogatókra.

A város azonban nemcsak a szerelmesek gyűjtőhelye, de tökéletes úti cél azok számára is, akik elmélyülnének az ókori római birodalom építészeti csodáiban. Megtalálható ugyanis Veronában egy “mini Colosseum”, ami i.sz. 30-ban épült, és a rómaival ellentétben még ma is használatban van. A látogatók nagyszabású operaelőadásokat hallgathatnak a világ egyik legjobb állapotban megmaradt ókori építményben.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

verona | vernazza | olaszország | ischia | utazás

FOLYTASD EZZEL

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Durva büntetést kapnak a klimatizált üzletek, ha nyitva hagyják az ajtót – Spórolni kezd Itália

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom