Close
Negyven év után előbukkant a vízből egy templom

Negyven év után előbukkant a vízből egy templom

1979-ben tűnt el a templom Guanajuatónál. Most, több mint negyven év után újra kiemelkedett a vízből.

Akkora az aszály Mexikó középső részén, hogy negyven év után újra láthatóvá vált egy 19. század közepén épített templom, amely az elmúlt évtizedekben egy tó mélyén pihent. A templom az akkori Villa Real Mina de Guanajuato központja volt. A Fájdalmas Szűz templomát a közeli El Zangarro településsel együtt

még 1979-ben, a Purísima-gát építésekor borította el a víz.

Mexikó területének hetven százalékán küzdenek aszállyal, idén csak áprilisban hullott először némi csapadék. A folyók alacsony vízszintje miatt az ország vízerőművei ötvenszázalékos kapacitással működnek, ennek köszönhető a Fájdalmas Szűz-templom visszatérése is. Íme a káprázatosan felbukkanó templom!

Ha Mexikóig most még nem mennél el, akkor itt gyűjtöttünk össze hat különleges, közelebbi úti célt, itt pedig arról olvashatsz, hogyan utazhatunk zöldigazolvánnyal idén nyáron.

(Forrás: Mexiconewsdaily, fotók: Luis Ramirez)

fájdalmas szűz | áradás | dagály | el zangarro | mexikó

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom