Close
Negyven év után előbukkant a vízből egy templom

Negyven év után előbukkant a vízből egy templom

1979-ben tűnt el a templom Guanajuatónál. Most, több mint negyven év után újra kiemelkedett a vízből.

Akkora az aszály Mexikó középső részén, hogy negyven év után újra láthatóvá vált egy 19. század közepén épített templom, amely az elmúlt évtizedekben egy tó mélyén pihent. A templom az akkori Villa Real Mina de Guanajuato központja volt. A Fájdalmas Szűz templomát a közeli El Zangarro településsel együtt

még 1979-ben, a Purísima-gát építésekor borította el a víz.

Mexikó területének hetven százalékán küzdenek aszállyal, idén csak áprilisban hullott először némi csapadék. A folyók alacsony vízszintje miatt az ország vízerőművei ötvenszázalékos kapacitással működnek, ennek köszönhető a Fájdalmas Szűz-templom visszatérése is. Íme a káprázatosan felbukkanó templom!

Ha Mexikóig most még nem mennél el, akkor itt gyűjtöttünk össze hat különleges, közelebbi úti célt, itt pedig arról olvashatsz, hogyan utazhatunk zöldigazolvánnyal idén nyáron.

(Forrás: Mexiconewsdaily, fotók: Luis Ramirez)

víz | mexikó | templom | aszály | dagály

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram