Close
Negyven év után előbukkant a vízből egy templom

Negyven év után előbukkant a vízből egy templom

1979-ben tűnt el a templom Guanajuatónál. Most, több mint negyven év után újra kiemelkedett a vízből.

Akkora az aszály Mexikó középső részén, hogy negyven év után újra láthatóvá vált egy 19. század közepén épített templom, amely az elmúlt évtizedekben egy tó mélyén pihent. A templom az akkori Villa Real Mina de Guanajuato központja volt. A Fájdalmas Szűz templomát a közeli El Zangarro településsel együtt

még 1979-ben, a Purísima-gát építésekor borította el a víz.

Mexikó területének hetven százalékán küzdenek aszállyal, idén csak áprilisban hullott először némi csapadék. A folyók alacsony vízszintje miatt az ország vízerőművei ötvenszázalékos kapacitással működnek, ennek köszönhető a Fájdalmas Szűz-templom visszatérése is. Íme a káprázatosan felbukkanó templom!

Ha Mexikóig most még nem mennél el, akkor itt gyűjtöttünk össze hat különleges, közelebbi úti célt, itt pedig arról olvashatsz, hogyan utazhatunk zöldigazolvánnyal idén nyáron.

(Forrás: Mexiconewsdaily, fotók: Luis Ramirez)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom