Close
Hat különleges úti cél, ahová el kell jutni

Hat különleges úti cél, ahová el kell jutni

Az Európai Unió területe számos fantasztikus úti célt szolgáltat az utazni vágyóknak, ebbe az összeállításunkba azonban tettünk egy kis csavart.

Feröer-szigetek

A Feröer-szigetek a Dán Királysághoz tartozik és szinte egyenlő távolságra helyezkedik el Izland, Norvégia és az Egyesült Királyság között az Atlanti-óceán északi részén.

A legtöbb látogató nyáron érkezik szigetekre, amikor a napos órák száma magas és a táj is életre kel, így lehetőség nyílik a feröeri növényvilág megfigyelésére is.

Különlegessége, hogy ott található a világ első víz alatti körforgalma is, amelyet a két fő Feröer-szigetet összekötő alagutak kiépítése során alakítottak ki.

Curacao

A karibi ABC-szigetek közül Curacao a legnagyobb, azt azonban kevesen tudják, hogy a sziget a Holland Királyság egyik tagországa.

Curacao igazi karibi élményeket kínál, ráadásul a szigetet a térség legbiztonságosabbjának tartják.

Réunion

Az Indiai-óceánon, Madagaszkártól keletre fekvő sziget, Réunion Franciaországhoz tartozik, és számtalan kalandot rejteget.

Ráadásul Mauritiusnál jóval kevesebb turista jár oda, így a zsúfoltságtól sem kell tartani.

A sziget kihagyhatatlan látványossága a Piton de la Fournaise vulkán, amely a legaktívabbak közé tartozik. Nyugalmas időben egészen a kráter pereméig fel lehet kirándulni.

Saint-Martin / Sint Maarten

A karibi Puerto Ricótól keletre fekvő Saint Martin-sziget a Holland Királyság társult állama. Ez a világ legkisebb szigete, amelyet két nemzet oszt meg, talán ez is az oka annak, hogy egyedülálló kultúrája van.

Saint Martin-szerte összesen harminchét strand található, a környékükön pedig éttermek, szórakozóhelyek és street foodosok sorakoznak.

Grönland

Hasonlóan a Feröer-szigetekhez, Grönland is önálló ország, ám továbbra is a Dán Királyság része.

Fő vonzereje az északi fény, de a sziget számos remek kirándulóhelyet és természeti látványosságot is rejt.

Ceuta

Ceuta egy spanyol autonóm város az észak-afrikai tengerparton. A Marokkóval határos település nagyjából harminc kilométerre található Gibraltártól, lakosai pedig nemcsak spanyolul, hanem marokkói arab nyelven is beszélnek.

A város látványossága kikötőhelye, a Sárkányos ház, a Cesar Manrique által tervezett Parque Marítimo del Mediterráneo szabadidős vízikomplexum is közkedvelt hely a kikapcsolódásra.

Ha bárhová utazhatnánk szabadon, ebben a pillanatban becsomagolnánk a túracipőnket és elindulnánk, hogy felfedezzük ezeket a csodálatos kis titkos szigeteket Európában.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

nyaralás | tippek | sziget | különleges | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram