Close
A hollywoodi filmstúdiók sem hagyták válasz nélkül Oroszország ukrajnai invázióját

A hollywoodi filmstúdiók sem hagyták válasz nélkül Oroszország ukrajnai invázióját

A Warner Bros, a Disney és a Sony is leállította új produkcióik bemutatását az oroszországi mozikban.

Mindez azt jelenti, hogy a Batman, a Pirula panda és a Morbius című nagyjátékfilmek premierjét nem tartják meg az előre meghirdetett időpontban – a Batmané pénteken lett volna.

“Az ukrajnai humanitárius válságra való tekintettel a WarnerMedia szünetelteti a Batman oroszországi bemutatóját” – közölte a cég szóvivője, mint ahogyan hasonlóan fogalmazott a Sony és a Disney képviselője is. Utóbbi hozzátette, hogy nem kormányzati szervezeteivel együttműködve “sürgős segélyt és egyéb humanitárius segítséget nyújtanak a menekülteknek”.

Az öt nagy hollywoodi stúdiót és a Netflix streamingszolgáltatót képviselő amerikai Mozgókép Egyesület (MPA) közleményében leszögezte, hogy “az MPA a nemzetközi közösséggel együtt kiáll a jogállamiság fenntartása mellett, és elítéli Oroszország ukrajnai invázióját”. A tagvállalatok nevében támogatásukról biztosították Ukrajna kreatív közösségének tagjait, “akik – mint minden ember – megérdemlik, hogy békében éljenek és dolgozzanak” – idézte a Variety.com cikke.

A bejelentések a világ Moszkva elleni szankcióinak szigorításával egy időben történtek. Az elmúlt napokban globális vállalatok, köztük autógyártók és energiaipari óriáscégek szakították meg üzleti kapcsolataikat Oroszországgal.

(Forrás: BBC, MTI, fotók: Pixabay)

mozi | oroszország | premier | film | háború

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram