Close
Így ismerheted meg Amerika rejtett oldalát

Így ismerheted meg Amerika rejtett oldalát

Mutatunk öt ismeretlen helyet Amerikában, ahol érdemes körülnézni, és ahonnan megéri elcsavarogni.

Kisvárosba költözni Amerikában is rizikós. Aki rosszul választ, unatkozni fog, alulfizetett vagy elszigetelt lesz. Aki nagyon rosszul, az mindhárom egyszerre. Aki viszont jól dönt, kiköthet egy elbűvölő helyen, ahol kaphat kreatív energiákat, minőségi oktatást, de a nagyvárosok elmebaja és roppant magas árai nélkül.

Szigorúan végignéztünk eleve szigorúan végignézett amerikai helyeket, hogy kiválasszuk az öt legérdekesebbet, amelyekkel akár turistacélpontként is számolhatunk: ha bejárjuk az országot, ott jóval olcsóbban találhatunk szállást, mint az onnan könnyen elérhető szomszédos nagyvárosokban, és még olyan helyeket is láthatunk, amit itthon szinte senki.

Hood River, Oregon állam, 7700 lakos

A Columbia folyó torkolata az északnyugat egyik legszebb része, Hood River pedig talán még ebből a környezetből is kiemelkedik. Hatalmas fenyőerdők közt hömpölyög békésen a folyó, amely fölé hólepte sziklák tornyosulnak, és több vízesést látni, mint autót.

A fenyőerdő mögött húzódik meg Hood River városa

Nem véletlenül lett a városka beceneve Portland udvara, a metropolisz ugyanis egyórányi autózásra van, csak éppen ott fantasztikus túrákat lehet szervezni, síelni, mountain bike-ozni, kiteszörfölni egyaránt lehet, utána pedig válogathatunk a számtalan helyi sörfőzde italából. Az árak Portlandhez képest nevetségesek, a helyiek kedvesek, a levegőt harapni lehet, a táj lenyűgöző, és állítólag még az iskola is rendben.

Port Chester, New York állam, 29 ezer lakos

Mindössze 45 percnyi metrózásra van Manhattan központjától ez az előváros, és érződik is New York atmoszférája. A bérleti díjak persze összehasonlíthatatlanul alacsonyabbak, bár ez még önmagában kevés indok lenne felkeresni a helyet.

Indok viszont, hogy Port Chesterben néhány éve újra megnyitott az 1926-ban épített Capitol Theatre, ahol azóta mások mellett fellépett Bob Dylan és a Pixies is. Mivel sok New York-i kalandozik oda, teli van kiváló bárokkal, éttermekkel, büfékkel – némelyik száz éve üzemel már.

Greenville, Dél-Karolina állam, 67 ezer lakos

Egy rövid autóútnyira egy gigantikus, három összefüggő Nemzeti Parkból álló területtől található Greenville. A kisváros tucatnyi kézműves sörfőzdével büszkélkedhet, talán éppen ezért tavasztól őszig fesztiválhangulat van a központjában: élő zene, termelői piac, helyi italok.

Rengeteg éttermet is üzemeltetnek a helyi termelők, a Southern Living 120-at számolt össze egy tíz háztömb sugarú körben. Ha a Nemzeti Parkokkal ellentétes irányba indulunk, az Atlanti-óceán partjára érünk, ahol pofás kis strandok várnak ránk, de éppen a város határában van egy 128 méteres vízesés is. Egyetem és műszaki főiskola is van, az élet pedig mintegy húsz százalékkal olcsóbb az amerikai átlagnál.

Wilmington, Delaware, 71 ezer lakos

Wilmington az üzleti életben mindig is jelentős szerepet játszott, ám az elmúlt évtizedben sokkal kifinomultabb lett: rengeteg új munkahely született, és komolyan dolgoztak a kulturális élet fellendítésén.

Olyan cégek vittek munkahelyeket Wilmingtonba, mint a J.P. Morgan, a Barclays, a BlackRock, a kedvükért pedig ambiciózus fiatalok érkeztek a városba. Felpezsdült az élet, számos szórakozóhely nyílt, no meg menő co-working placcok, hogy a város az újabb generációknak is vonzó maradjon. A legjobb keleti parti strandokat már egy óra autózással elérni, Philadelphiához meg még annyi sem kell.

Joshua Tree, Kalifornia, 7400 lakos

Ilyen név csakis extravagáns települést illethet, és valóban, a szélcsiszolta sivatagi tájban, a naplemente valószínűtlen színeiben egy bohém oázis lapul. Menő Airbnb-ket, butikhoteleket találsz – kaliforniai mércével olcsón –, termelői piacokat, független kávézókat, mókás boltokat.

No meg a kert végében a Joshua Tree Nemzeti Parkot, továbbá Los Angelest, ha hajlandó vagy két órát vezetni. Az egyszeri zenerajongónak a U2 ugrik be a város nevéről, de nem pont ők jártak itt előtted: a Queens of the Stone Age, az Arctic Monkeys és a Foo Fighters egyaránt felvett egy-egy albumot ezen a különös sivatagi helyen.

new york | port chester | portland | hook river | amerika

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom