Close
Nem véletlenül jelölték az év enteriőrdíjára ezt az ausztrál házat

Nem véletlenül jelölték az év enteriőrdíjára ezt az ausztrál házat

Avagy ilyen pompás, mikor egy építész saját magának rendez be.

John Wardle, a John Wardle Architects alapítója gondolta újra saját, kétemeletes melbourne-i házát. A rezidenciában feleségével él huszonöt éve, a legfeltűnőbb darabjai pedig japán kerámiák, amelyektől egyfajta spiritualitás is költözött a gyönyörűséges otthonba. Nem is véletlen, hogy a Dezeen építészeti portál a 2020-as House Interior of the Year díjra jelölte a házat.

A házban eredetileg három gyerekkel lakott a pár; miután kirepültek a fiókák, a szülők úgy döntöttek, hogy előveszik a műtárgy-gyűjteményt, és az enteriőrök központi elemévé teszik. És milyen jó ötlet volt, mindegyik kerámia, műtárgy és szobor egyedülállóan és együttállóan is gyönyörű. A ház többi részletéről (például a megnyugtató és mégis nagyon vagány fürdőről) nem is beszélve.

Egyszerű és nagyszerű!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Trevor Mein és Sharyn Cairns) 

dezeen | kerámia | ausztrália | japán | melbourne

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram