Close
Nemes Jeles László új filmen dolgozik

Nemes Jeles László új filmen dolgozik

Már kiderült a címe is.

Az Oscar-díjas magyar filmrendező a Laokoon filmes csoporttal egy vállalkozásban készíti harmadik játékfilmjét, Az árvá-t. A vállalkozásban tulajdonos a Saul fia produceri csoportja, Sipos Gábor, Stalter Judit és Rajna Gábor is, Az árva című film forgatókönyvének véglegesítésére pedig októberben hétmillió forintot adott a Nemzeti Filmintézet.

Nemes Jeles László filmrendező Saul fia című alkotása 2015-ben elnyerte a cannes-i filmfesztivál nagydíjat, 2016-ban pedig a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. A rendező és a film főszereplője, Röhrig Géza még abban az évben megkapta a Kossuth-díjat is.

Második filmje, a Napszállta egyértelműen nem tudta megismételni a Saul fia elképesztő moziélményét és megérdemelt sikerét (nehéz is lett volna), de a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál FIPRESCI-díját megkapta. Kíváncsian várjuk az új mozit!

(Forrás: Fidelio, HVG 360, nyitókép: Getty Images)

saul fia | napszállta | oscar-díj | film | fipresci

FOLYTASD EZZEL

Lavmi Dú, mondta Háy János, majd a Dakota háznál elsírta magát

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram