Close
Német turisták ezrei özönlötték el Mallorcát, és ennek a német szállodások örülnek a legkevésbé

Német turisták ezrei özönlötték el Mallorcát, és ennek a német szállodások örülnek a legkevésbé

Abszurd helyzet állt elő Németországban. És Spanyolországban is.

Mi is hírt adtunk róla, hogy húsvét idejére Németországban súlyos szigorításokat terveztek, ám ezt szinte huszonnégy órával később vissza is vonták. A korlátozások így is nagyon szigorúak, a belföldi turizmus lehetőségeit például teljesen befagyasztották. Ezért nagyon meglepte a német szállodaipar képviselőit, hogy amíg az ország törvényei lehetetlenné teszik, hogy ők nyissanak, annak nincs akadálya, hogy német állampolgárok külföldön nyaraljanak (és ott költsék a pénzüket).

A helyzet az, hogy hétvégén német turisták ezrei utaztak a spanyolországi Mallorcára, hogy ott töltsék a húsvéti szünetet – miközben az országban növekszik a koronavírusos esetek száma.

Német turisták a hannoveri reptéren

Csak szombaton hatvan járat érkezett németországi városokból Mallorcára, vasárnap ez a szám hetven volt.

Berlinben éppen a héten jelentették be, hogy a karantén legalább április 18-ig fog tartani, amelynek része, hogy az éttermek és szállodák zárva tartanak. Hubert Buchwieser, garmisch-partenkircheni szállodatulajdonos így fakadt ki a német sajtónak:

“Az rendben van, hogy negatív teszt után az ember Mallorcára repüljön, de egy bajoroszági szállodában meg tilos megszállni?”

Mallorca: itt pihennek most a németek, amíg otthon szigorú karantén van

“Idegesek, szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy az iparágunkat így kezelik” – fakadt ki egy helyi kollégája, Dan Schimmer.

A német turistáknak hazatérés előtt negatív tesztet kell produkálniuk, de nem kell karanténba vonulniuk.

Soller, Mallorca

Spanyolországban a korlátozások részeként munka kivételével nem lehet közlekedni a különböző tartományok között, így a mallorcaiak is kiakadtak azon, hogy a kormányuk engedélyezte a német turisták beutazását. “Az hogy van, hogy én nem mehetek át egy másik spanyol régióba, de németek meg más külföldiek nyugodtan idejöhetnek?” – kérdezte egy helyi nyugdíjas.

A német turisták érkezésének nyertesei a német légitársaságok, illetve azok a mallorcaiak, akik érintettek a turizmusban. Az, hogy ez a lépés mennyire biztonságos, illetve mennyire etikus azokkal a németekkel szemben, akik szintén számítanának bevételre, erősen kérdéses. És minimum nem fair.

Angliában például tilos a külföldi vakációzás, megkezdődtek viszont a lazítások. 

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom