Close
Német turisták ezrei özönlötték el Mallorcát, és ennek a német szállodások örülnek a legkevésbé

Német turisták ezrei özönlötték el Mallorcát, és ennek a német szállodások örülnek a legkevésbé

Abszurd helyzet állt elő Németországban. És Spanyolországban is.

Mi is hírt adtunk róla, hogy húsvét idejére Németországban súlyos szigorításokat terveztek, ám ezt szinte huszonnégy órával később vissza is vonták. A korlátozások így is nagyon szigorúak, a belföldi turizmus lehetőségeit például teljesen befagyasztották. Ezért nagyon meglepte a német szállodaipar képviselőit, hogy amíg az ország törvényei lehetetlenné teszik, hogy ők nyissanak, annak nincs akadálya, hogy német állampolgárok külföldön nyaraljanak (és ott költsék a pénzüket).

A helyzet az, hogy hétvégén német turisták ezrei utaztak a spanyolországi Mallorcára, hogy ott töltsék a húsvéti szünetet – miközben az országban növekszik a koronavírusos esetek száma.

Német turisták a hannoveri reptéren

Csak szombaton hatvan járat érkezett németországi városokból Mallorcára, vasárnap ez a szám hetven volt.

Berlinben éppen a héten jelentették be, hogy a karantén legalább április 18-ig fog tartani, amelynek része, hogy az éttermek és szállodák zárva tartanak. Hubert Buchwieser, garmisch-partenkircheni szállodatulajdonos így fakadt ki a német sajtónak:

“Az rendben van, hogy negatív teszt után az ember Mallorcára repüljön, de egy bajoroszági szállodában meg tilos megszállni?”

Mallorca: itt pihennek most a németek, amíg otthon szigorú karantén van

“Idegesek, szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy az iparágunkat így kezelik” – fakadt ki egy helyi kollégája, Dan Schimmer.

A német turistáknak hazatérés előtt negatív tesztet kell produkálniuk, de nem kell karanténba vonulniuk.

Soller, Mallorca

Spanyolországban a korlátozások részeként munka kivételével nem lehet közlekedni a különböző tartományok között, így a mallorcaiak is kiakadtak azon, hogy a kormányuk engedélyezte a német turisták beutazását. “Az hogy van, hogy én nem mehetek át egy másik spanyol régióba, de németek meg más külföldiek nyugodtan idejöhetnek?” – kérdezte egy helyi nyugdíjas.

A német turisták érkezésének nyertesei a német légitársaságok, illetve azok a mallorcaiak, akik érintettek a turizmusban. Az, hogy ez a lépés mennyire biztonságos, illetve mennyire etikus azokkal a németekkel szemben, akik szintén számítanának bevételre, erősen kérdéses. És minimum nem fair.

Angliában például tilos a külföldi vakációzás, megkezdődtek viszont a lazítások. 

Németország | spanyolország | mallorca | turizmus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram