Close
Mit eszik és iszik a világ húsvétkor?

Mit eszik és iszik a világ húsvétkor?

Különleges sajtos tekercs, quiche, erős sör és egyéb húsvéti finomságok a világ minden tájáról.

A húsvétot világszerte megünneplik, és minden nemzetnek megvannak a saját étkezési hagyományai. Összegyűjtöttünk néhány érdekes fogást a világ minden tájáról, hogy beleshessünk az eltérő kultúrák ünnepi tradícióiba és konyháiba.

Paraguay: Chipas

Ezeket a puha sült sajttekercseket Paraguay utcáin egész évben árulják, de különösen húsvétkor népszerűek, amikor a családok otthon készítik el őket.

Argentína: Torta Pascualina

Az argentin húsvéti étel leginkább a quiche-hez hasonlítható; spenótot, ricottát és főtt tojást tojást tartalmaz, így igazán tökéletes húsmentes étel a nagyböjt idején.

Oroszország: Paskha

A húsvétról elnevezett piramis alakú étel túróból készül, és egyszerre jelképezi Krisztus tisztaságát, a húsvéti bárányt és a feltámadást.

Dánia: Påskeøl

A világ egyik első szezonális söreként ismert dán Påskeøl-t hagyományosan húsvétkor isszák. Különlegessége, hogy az alkoholtartalma magasabb, mint az átlagos söré.

Egyesült Királyság: Hot Crossed Buns

Az Egyesült Királyságban a Hot Crossed Buns névre hallgató bucik a nagypéntek és a húsvét elengedhetetlen alkotóeleme. A tetején lévő cukormáz Krisztus keresztre feszítését szimbolizálja, míg a tésztában használt fűszerek a test bebalzsamozását idézik meg.

Libanon: Maamoul

A Maamoul egy édes omlós tészta, melyet a Közel-Keleten különösen népszerű datolyával, pisztáciával vagy dióval töltenek meg. Húsvét vasárnapján és vízkereszt ünnepén fogyasztott süteményeket gyakran karika formájúra készítik, hogy szimbolizálják Jézus koronáját.

Mexikó: Capirotada

Mexikóban a nagyböjt idején és a húsvétot megelőzően hagyományosan ezt a fahéjjal, nádcukorral, szegfűszeggel és mazsolával ízesített kalácsot fogyasztják.

Görögország: Tsoureki

Ezt a fonott, dióval vagy mandulával megszórt kalácsot általában piros húsvéti tojásokkal tálalják, amelyek Krisztus vérét szimbolizálják.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

húsvéti ételek | nemzetközi ételek | nagy sztori | húsvét | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram