Close
Nincs kérdés, ez az art deco felhőkarcoló az új kedvenc épületünk New Yorkban

Nincs kérdés, ez az art deco felhőkarcoló az új kedvenc épületünk New Yorkban

A környező art deco épületek előtt tiszteleg és nem is akárhogy. Mi instant beleszerettünk.

A CetraRuddy építészstúdió valósította meg a Rose Hill névre keresztelt felhőkarcolót, melyhez a Rockefeller Centerből merítettek inspirációt és a környékbeli art deco épületekből. A fantasztikusan szép és elegáns, New York aranyló fénykorát egyetlen épületben megtestesítő projekt Manhattan NoMad részén épült meg, negyvenöt emeletes és 183 méter magas – és olyan, de olyan szép.

Az épület húszháznyira van a Rockefeller Centertől, ami tizennégy eredeti art deco épületet foglal magában.

Az 1910-es évek stíluselemeit gyönyörűen emeli be az építésziroda; bronzok és aranylások, a felhőkarcoló tetején pedig mintha egy korona ülne. Amit meg is érdemel.

A külső ezerpontos, de a belsőt sem kell félteni: százhuszonegy otthont alakítottak ki benne a stúdiólakásoktól a négyszobás nagylakásokig, melyekben a márványelemek, dizájnbútorok, sötét és világos színek kölcsönhatásai teszik stílusossá a tereket.

Még egy okkal több, hogy nagyon hamar visszatérjünk a Citybe.

(Fotók: CetraRuddy, Rockefeller Group)

new york | stílus | art deco | felhőkarcoló | manhattan

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram