Close
Nincs kérdés, ez az art deco felhőkarcoló az új kedvenc épületünk New Yorkban

Nincs kérdés, ez az art deco felhőkarcoló az új kedvenc épületünk New Yorkban

A környező art deco épületek előtt tiszteleg és nem is akárhogy. Mi instant beleszerettünk.

A CetraRuddy építészstúdió valósította meg a Rose Hill névre keresztelt felhőkarcolót, melyhez a Rockefeller Centerből merítettek inspirációt és a környékbeli art deco épületekből. A fantasztikusan szép és elegáns, New York aranyló fénykorát egyetlen épületben megtestesítő projekt Manhattan NoMad részén épült meg, negyvenöt emeletes és 183 méter magas – és olyan, de olyan szép.

Az épület húszháznyira van a Rockefeller Centertől, ami tizennégy eredeti art deco épületet foglal magában.

Az 1910-es évek stíluselemeit gyönyörűen emeli be az építésziroda; bronzok és aranylások, a felhőkarcoló tetején pedig mintha egy korona ülne. Amit meg is érdemel.

A külső ezerpontos, de a belsőt sem kell félteni: százhuszonegy otthont alakítottak ki benne a stúdiólakásoktól a négyszobás nagylakásokig, melyekben a márványelemek, dizájnbútorok, sötét és világos színek kölcsönhatásai teszik stílusossá a tereket.

Még egy okkal több, hogy nagyon hamar visszatérjünk a Citybe.

(Fotók: CetraRuddy, Rockefeller Group)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom