Close
Nézd meg a jövő ígéretes hazai fotósait

Nézd meg a jövő ígéretes hazai fotósait

Rendhagyó lépésre szánta el magát egy maroknyi fiatal fotográfus: az iskolából kilépve önálló kiállítást szerveznek maguknak. Bemutatkozó kiállítására készül a Práter.15 csoport.

Tizenöt különféle ember, tizenöt különböző múlt, életút és érdeklődés, amelyeket két dolog köt össze: a fotográfia szeretete és a szakmai bölcső, a közös iskola. Ez a két dolog vezérelte a 2020 nyarán frissen végzett fotósokat bemutatkozó kiállításuk megszervezésére. Ma Magyarországon nem jellemző trend, hogy iskolából éppen csak kikerülő osztály galériát keressen munkássága bemutatására. Ám a „Práter”-ből kilépő osztály nem akart beállni a sorba, ezért nagy lépésre szánta el magát.

Elhatározásukat erősítette, hogy a tavaszi különleges helyzet miatt nem tudtak méltó módon elbúcsúzni az iskolától és lezárni a közös éveket. A körülmények szerencsés alakulásának köszönhetően a fotográfia egyik ikonikus helyszíne, a Főfoto ad otthont a két héten át megtekinthető tárlatnak.

Ám térjünk vissza a fotósokra. Vajon mi vezérel egy majdnem teljes osztályt arra, hogy „más” legyen? Esetükben már az iskolai időszak alatt is érezhető volt, hogy itt nem csupán egy osztályközösségről van szó. A kiállítási anyag ennek megfelelően sokszínű és izgalmas lett, hiszen minden alkotó más stílust képvisel. A több mint negyven képet felvonultató tárlaton láthatók hagyományos és elgondolkodtató portrék, városi képek, életképek, aktfotók, rejtett és explicit utalások, illetve reflexiók a világ történéseire, az alkalmazott fotográfia területére tartozó képek, valamint művészi önmegvalósításnak is tanúi lehetünk.

A kiállítás helyszíne: Főfoto. Időpont: 2020. augusztus 27. – szeptember 10. Ünnepélyes megnyitó: 2020. augusztus 27. 19 óra A kiállítás látogatása díjtalan.

főfotó | práter15 | kiállítás | fotográfia

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram