Close
Nézd meg, milyen Amszterdam legelső, 3D-nyomtatott hídja!

Nézd meg, milyen Amszterdam legelső, 3D-nyomtatott hídja!

Igen, 2021-ben ki lehet mondani olyanokat, hogy kinyomtattunk egy hidat.

Hollandia fővárosában átadták az első 3D-vel nyomtatott hidat az MX3D robotikával foglalkozó holland cégnek hála. A híd tizenkét méter hosszú, rozsdamentes acélból nyomtatták és az Oudezijds Achterburgwalon megy át Amszterdam piroslámpás negyedében.

A gyártó a hidat önmagáról MX3D-hídnak nevezte el, dizájnere pedig a szintén holland Joris Laarman Lab. A szerkezet 4 500 kiló rozsdamentes acél, amit robotok nyomtattak hat hónapon át, majd helyeztek el a kanálison.

A tervezők szerint a robottechnológiával jelentősen csökkenteni lehet a súlyt, valamint azoknak az iparágaknak a költségeit is környezeti hatásait is kiveszi a képletből a 3D-nyomtatás, amelyek a hagyományos építkezésnél szükségesek.

(Fotók: Dezeen, Thea can den Heuven)

nyomtatott | híd | Amszterdam | 3D | piroslámpás negyed

FOLYTASD EZZEL

Mától újra lehet síelni Magyarország egyik kedvenc síarénájában

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram