Close
Nincs jobb hely, ha újhullámos klasszikusokra vágyunk

Nincs jobb hely, ha újhullámos klasszikusokra vágyunk

A Kisbíró megújult, de közben minden marad a régiben. És ez jó.

A Vendéglő a Kisbíróhoz (a továbbiakban: Kisbíró) csendben teszi a dolgát. nem zajos, nem hangos, mégis megbízható, stabil gasztropont, ahol a hagyomány szó nemcsak marketingfogás, hanem a hely DNS-ének része. A Kisbíró azért különleges – legalábbis a számomra –, mert különböző élet- és ételfelfogással bíró generációk is könnyedén közös nevezőre juthatnak. Ha a szüleimmel ebédelnék, nem könnyű olyan éttermet találnom, ami egyszerre fog megfelelni nekik és nekem is, de a budai intézmény ilyen. Megvannak a nagy hazai klasszikusok, de olyan formában újhullámosítva, hogy az akár a hatvan pluszos közönséget sem riasztja el, sőt.

A hely másik különlegessége Bíró Lajos, akit ugyan nem láthatunk mindig az étteremben, de ha ott van, az rendszerint nagyon üdítő. Kétségtelenül ő a hazai gasztroszcéna legeredetibb előadója, igazi stand upos, aki tele van jobbnál jobb történetekkel. Egy hideg fröccs, egy túrós csusza mellett hallgatni az egymásba fonódó, soha véget nem érő sztorikat, az egyik legkellemesebb időtöltés bármelyik nap.

Szeptemberben tizenöt évnyi közös alkotás után Varju Viktor séf távozott a Kisbíróból, és Tauber Áron személyében új arc érkezett a konyhai csapat élére. Mindez új fejezetet jelent, de az alapfilozófia nem fog változni, a magyar konyha klasszikusait továbbra is pimaszul fogják megközelíteni. Ahogyan eddig is, a Kisbíróban való létezés nemcsak ételekről szól – bár akár így is lehetne –, az egész sokkal inkább egy holisztikus életérzés, amibe beletartozik a hely szelleme, a jó borok okozta derű, meg a budai levegő és az őszi napfény.

Októberben és novemberben három napon át a Juliet Victor borászattal közösen rukkolnak elő egy degusztációs menüvel, szerintünk érdemes lesz kipróbálni.

FOLYTASD EZZEL
Egy fiatal séf nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét
Nyolc budapesti étterem, ahol a legjobb levesekbe kanalazhatunk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom