Close
Hatalmas érzés lehet testközelből figyelni a bálnákat

Hatalmas érzés lehet testközelből figyelni a bálnákat

A bálnák a bolygó egyik legcsodálatosabb élőlényei: óriási testük a vízben szinte tollpihék könnyedségével mozog, hatalmasak, szelídek, és egészen ritkán találkozhatunk velük. Norvégiában mondjuk van rá esély, ha nekiindulunk egy bálnalesnek. Egy ilyen alkalomról szól ez a videó. 

Októbertől márciusig milliónyi hering jelenik meg a norvég fjordok vonalán, ami persze igazi all you can eat lehetőséget jelent az orkáknak. Májustól szeptemberig viszont inkább a hatalmas bálnák látványa nyűgözi le mindazokat, akik például Tromsø környékére mennek, és kihajóznak egy bálnalesre.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

norvégia | fjordok | orca | bálna | video

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram