Close
Álomszép kabinházak bújnak meg az égig érő norvég fenyvesek között

Álomszép kabinházak bújnak meg az égig érő norvég fenyvesek között

Három évvel ezelőtt két Woodnest faházzal készült el a norvég Helen & Hard építészeti stúdió. Az egyedülálló koncepcióban az Odda domboldalán magasodók fenyőfákhoz rögzítették a kabinokat. Most ugyanez a csapat újabb két építményt adott át, a Mountaintop kabinok pedig minden képzeletet felülmúlnak.

A Mountaintop kabinházak hat méterrel az erdő talaja felett állnak, melyeket egy-egy rámpán lehet megközelíteni. Az apró faházak mindössze tizenöt négyzetméteresek és innovatív megoldásokat is tartalmaznak. A kádak fából készültek, kézi faragással, a helytakarékos ágyakat pedig a vendégek a mennyezetről engedhetik le egyetlen gombnyomással.

A kabinházak a norvégiai Odda körüli erdőkben állnak és egy húsz perces túrával közelíthetők meg. A meredek, sűrű erdős ösvényen haladva farámpák tárulnak az ember elé, ezek vezetik fel a vendégeket a faház bejárati ajtajához.

Az építményekbe lépve különleges enteriőr tárul elénk. A belső tér egy központi fatörzs köré rendeződik, integrálva a hálóteret, a fürdőszobát és a kompakt méretű konyhát.

A hatalmas üvegablakokból pedig meseszép kilátás nyílik a fjordra és a környező hegyekre.

A Woodnest projekt a tradicionális norvég, fa használatán alapuló építészet előtt tiszteleg.

A kabinházak külsejét kezeletlen, természetes fa zsindely borítja, amely az idő előrehaladtával öregedni kezd és még inkább beolvad majd a természetes környezetbe.

(Forrás: Designboom, fotók: Helen & Hard)

norvégia | erdő | fenyőerdő | faház | kabinház

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom