Close
Nyaralj idén is a déli part fővárosában, Siófokon!

Nyaralj idén is a déli part fővárosában, Siófokon!

A Balaton déli partja, de talán az egész Balaton fővárosának is tartják az egyik legnagyobb balatoni várost, Siófokot. Nevét a Sió folyóról és “fokról” mint kikötőről kapta. A folyó kettészeli a kisvárost, a legtöbb üdülőövezeti rész, szálloda az Aranypart néven ismert részen található. Sokan nem tudják, de létezik Ezüstpart is, amely a folyó másik oldalán terül el, itt kisebb panziókra és nyaralókra bukkanhatunk, amelyek szintén kedvelt turistacélpontok.

Balaton mint kiemelt utazási célpont

Budapestről vagy Kelet-Magyarországról érkezvén Siófok lesz az első nagyváros, amit útba ejthetünk és akár hosszabb időre ott meg is szállhatunk. A siófoki szálláshely kiválasztásában az apartman.hu weboldal lehet nagy segítségünkre, amely jelenleg több mint 800 siófoki szálláshelyet kínál.

Sokak számára a Balaton jelenti a nyaralás legfőbb célpontját, nem hiába kapta “a magyar tenger” elnevezést. Változatos domborzati viszonyai, csodálatos panorámája, széles körű kulturális és sportolási lehetőségei hazánk lakosságának minden rétegét magához vonzzák. Szinte bármelyik városát, települését kiválasztva találunk valamilyen történelmi emléket, helyi nevezetességet, és akkor a gasztronómiai jellegzetességekről még nem is beszéltünk.

A nyári hónapokban a balatoni városok, így Siófok is számos kulturális programot szervez, sportversenyeket, bálokat, történelmi bemutatókat, kiállításokat, amelyekhez igazítva már összeáll egy nyári nyaralás teljes programja a család minden tagjának.

Hogyan válasszunk szállást Siófokon?

Az apartman.hu weboldal számtalan szűrési lehetőséget kínál az utazni kívánók legteljesebb körű kiszolgálása érdekében. Az elsődleges, hogy kitaláljuk, mikor utazzunk. Ha már megvan a kiválasztott időpont, ezt beírva a bal oldali menüsor legfelső szövegdobozába, csak azokat a szállásokat fogja nekünk kilistázni az apartman.hu rendszere, ahol van hely a jelzett időpontban.

Attól függően, hogy családtagokkal, kedvesünkkel vagy netán baráti társasággal utazunk, célszerű megbeszélni, hogy ki meddig tud nyújtózkodni, már ami a pénztárcát illeti. A weboldal egyaránt kínál kedvezőbb árú, olcsóbb és több szolgáltatást felvonultató, magasabb árkategóriás szálláshelyeket is. Típusait tekintve válogathatunk a vendégházak, apartmanok, villák, üdülők, panziók és akár hotelek sokaságából.

Egyéb szempontok, vélemények

Érdemes rákeresni arra, hogy az adott szálláshelyről van-e az interneten bármilyen vélemény. Viszont ilyenkor nem szabad pusztán egy-két értékelés alapján dönteni, hanem többet vegyünk figyelembe. Az apartman.hu oldalon minden egyes szálláshelynél található számszerű értékelés, ez is adhat támpontot kezdetben. Az értékelés nélküli helyeket jobb kellő távolságtartással kezelni.

Egyre többeknek fontos olyan szálláshely megtalálása, ahol mód van a különféle ételallergia figyelembevétele mellett készített ételek fogyasztására. Az apartman.hu oldalon erre is lehetőség van a Népszerű szűrők beállításával.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hogyan rendezzük be a tökéletes előszobát? – alapszabályok

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram