Close
Nyári gumi ajánlások – 10 ezer kilométer alatt

Nyári gumi ajánlások – 10 ezer kilométer alatt

Aki nyári gumit keres autójára, széles kínálattal találkozik, érdemes alaposan körbenézni vásárlás előtt. Először is fontos felmérni az igényeket, hogy milyen autóra keresünk nyári gumit, milyen felhasználásra, évente hány kilométert autózunk egy-egy szett abronccsal. Ez azért fontos, mert az abroncsok esetében figyelni kell az élettartamra, kopásállóságra is.

Az Autotire annak járt utána, hogy melyek legjobb nyári gumik és hogy mire kell figyelni a vásárlásnál.

Mikor jön el a nyári gumi csere ideje?

Amikor a hőmérséklet tartósan plusz 7 fok felé emelkedik, itt a nyári gumi csere ideje. De melyek a legjobb abroncsok, hogy érdemes elkezdeni a keresgélést azoknak, akik évi kevesebb mint tízezer kilométert autóznak?

A vásárlásnál többféle szempont is nagyban számít, a legfontosabb a méret, érdemes megnézni az abroncs súlyindexét és sebességindexét is, valamint azt, hogy milyen a kopásállósága, milyen a zajszintje és ami a legfontosabb, hogy milyen teljesítményt nyújt. Ezek összessége adja meg, hogy melyek a legjobb abroncsok. Bár az abroncsok címkéjén a főbb tulajdonságokat, mint az üzemanyag-fogyasztás, a nedves úton való fékezhetőség és a zajszint meg van adva, ez csak három információ.

Az élettartam egyébként is nagymértékben függ attól, hogy hogy használják az adott abroncsot, például hogy megfelelően karban van-e tartva. Fontos például az egyenletese kopás, amihez mi is hozzá tudunk járulni úgy, hogy rendszeresen, legalább havonta ellenőrizzük a gumiabroncsok nyomását, és ezt az autó gyártója által ajánlott értékre állítjuk.

Nyári gumi ajánlások – itt vannak az ADAC teszt eredményei

Az ADAC évről évre teszteli a különböző abroncsokat, megvizsgálják a száraz és nedves úton való fékezhetőségüket, zajszintjüket, kopásállóságukat, kezelhetőségüket. Ezek alapján közzéteszik/ rangsorukat. Idén két méretben teszteltek 34 abroncsot, a városi autók gyakori méretében, a 185/65 R15 méretben, valamint a 215/60 R16 méretben, ami az SUV-k, városi terepjárók mérete.

185/65 R15 méretben az első helyezett a Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncs lett, ami mind száraz, mind nedves úton kiváló teljesítményt nyújtott, és a kopásállósága is rendkívüli. A második helyen a Bridgestone Turanza T005 végzett, ami nedves úton és száraz úton is kiváló volt, viszonylag alacsony üzemanyag-fogyasztással, azonban kicsit zajosabb és átlagos a kopása. A dobogó harmadik fokára a Michelin Primacy 4 került, ami egy kiegyensúlyozott abroncs, magas kopásállósággal.

Nézzük most meg a 215/60 R16 méretet, ahol holtverseny született az élen. A Continental Premium Contact 6 lett az egyik első helyezett, kiegyensúlyozott teljesítményével, száraz úton való kiválóságával. A másik első helyezett pedig a Michelin Primacy 4 abroncsa lett, ami szintén kiválóan szerepelt. A nyári gumik mezőnyében a harmadik helyen a Bridgestone Turanza T005 áll, aminek előnye a száraz és nedves úton való jó kezelhetőség, valamint a viszonylag alacsony üzemanyag-fogyasztás.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram