Close
Egy kisüzemi sörfőzde kertjében nyit Budapest új, egyedi hangulatú szórakozóhelye

Egy kisüzemi sörfőzde kertjében nyit Budapest új, egyedi hangulatú szórakozóhelye

Csaknem ezer fős zártkörű nyitóbulit tartott szerdán a Monyo Land csapata: bár a nagyközönség csak pénteken veheti birtokba Budapest legújabb szabadtéri szórakozóhelyét, a szakmabeliek és a bennfentesek már tegnap este kipróbálhatták a minden elemében új élményt kínáló helyet, a dinamikusan fejlődő Monyo Brewing Co. kisüzemi sörfőzde kertjében.

A résztvevők – a sajtó és a zeneipar képviselői, valamint a főzde partnerei és dolgozói – a Supernem zenekar koncertjén és az azt követő táncos partin tesztelhették le, milyen élmények várnak a hely látogatóira az idei szezonban. Az egyedi, karakteres hangulatú helyszínen csupa olyan dolog várta a vendégeket, amelyek nem megszokottak a hazai koncerthelyeken: tízféle csapolt kézműves sör, köztük a ház söre, az ott bemutatott Party Animal (pilsner), valamint a Tuning Burger csapata által készített rendhagyó, csúcsminőségű fogások, szmókerből kikerült barbecue ételek és hamburgerek.

Az este hangulatát a feltörekvő ifjú tehetség, Saya Noé koncertje és a Zenél Az Utca projekt utcazenészei alapozták meg, a szerencsések pedig megnézhették üzembe helyezése előtt a Monyo Brewing új főzdecsarnokát, Európa egyik legmodernebb sörfőző technológiájával felszerelve (erre a szezon közepétől a közönségnek is módja lesz).

A hazai alternatív / rendhagyó popzenei élvonalból válogató program pénteken startol, a koncertek után táncos levezető – vagy akár energia-feltöltő – bulikkal.

A nyitóhétvége fellépői:

2021.06.18 Middlemist Red, vendég: Flanger Kids
2021.06.19 Fran Palermo, vendég: DLRM

A nyitó hetek további programja:

2021.06.25 Amobea + Analog Balaton
2021.06.26 Sena, vendég: Kemonication Band
2021.07.01 Azahriah
2021.07.02 Bohemian Betyars
2021.07.03 Dé:Nash, vendég: Beton.Hofi

A szezon összes eddigi bejelentett fellépője: Bohemian Betyars, Carson Coma, Bëlga, Azahriah, Lóci Játszik, Ivan & the Parazol, Fran Palermo,  Péterfy Bori & Love Band, Supernem, Elefánt, Aurevoir.,  Random Trip,  Cloud 9+ , Middlemist Red , Konyha, Saiid, Ricsárdgír, Lázár Tesók,  Mirror Glimpse, The Biebers, Fatal Error, Dé:Nash, Sena, Hősök, Pál Utcai Fiúk, Európa Kiadó, Kaukázus, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Erik Sumo Band, colorStar, Anima Sound System, Talamasca (FR), Beton.Hofi , Analog Balaton, The Carbonfools, Amoeba, Kies, Felső Tízezer, Ketioz, 6363, Tkyd, Jazzékiel, Kemonication Band, Slow Village, Sör És Fű,  Killakikitt, Mulató Aztékok, Stereo Kollektiv, DLRM, Flanger Kids, Boebeck

Mi a Monyo Land?

A dinamikusan fejlődő Monyo Brewing Co. kisüzemi sörfőzde nyári szabadtéri szórakozóhelyet alapíott Monyo Land néven a 10. kerületben, a Gyömrői út 148. c. alatt. A Monyo Land több mint koncerthelyszín: teljes kikapcsolódást biztosít a hétköznapok monotóniájából, az alapítók célja, hogy egyedi, karakteres hangulatú helyszínükön különleges élményt nyújtsanak, a program gerincét képező élőzenei koncertekkel és egyéb szórakozási lehetőségekkel, minőségi sörökkel (a hasonló helyek között egyedülálló módon több mint tízféle különböző csapolt sör lesz kapható) és vendéglátással.

Ott olyan dolgok kerülnek alapból a vendégek poharaiba, ami máshol a full extra: a csapolt kézműves sörök mindegyike a Monyo eredeti saját receptje, a szokásos extravagáns ízekkel, közülük némelyiket ott mutatják be először. A gasztroléc az ételek terén is magas: együttműködő partnerük a velük egyívású és hasonlóan maximalista Tuning Burger csapata, akik nemcsak a húspogácsákról tudnak mindent, hanem a vendéglátás szót is komolyan veszik. Természetesen a kínálat minden más elemét – az üdítőket és az egyéb szeszes italokat – is úgy válogatták az immáron kötelező minőségen túl, hogy mindenki találjon kedvének valót.

A koncerthelyszínen túl a főzde is igazán különleges: Európa egyik legmodernebb sörfőzdéje épül ott, amely túl azon, hogy megsokszorozza a Monyo korábbi főző-kapacitását, alkalmanként a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. A szezon közepétől tervezett főzdetúrák keretein belül a látogatók is megismerhetik azt a varázslatot, aminek bűvkörében a Monyo alapítói és csapata töltik az életüket.

A Monyo Brewing Co. sörfőzdét 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Antal sörfőző mester, céljuk az volt, hogy minél több emberhez eljuttassák minőségi kraft söreiket. A cég első öt évében dinamikusan fejlődött, organikusan jutott el a házi sörfőzéstől a Főzdepark egyik alapító sörfőzdéjévé. Majd 2019 őszén egy biztos háttérű befektető bevonásával elindult a Monyo történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, egy új sörfőzde építése.

A sörfőző berendezések modernizálása és a gyártási kapacitás növelése mellett így lehetőségük nyílt régi álmaik megvalósítására is. Elhatározták, hogy a zeneszeretetüket és a söreiket összehozzák és az új telephely udvarán útjára indítsanak egy élőzenés koncerthelyszínt. Így nyitja meg kapuit a Monyo Land, amely a nyári szezon folyamán ötven koncertnapos programmal készül Budapest szórakozni vágyó közönségének, elsősorban a péntek és szombat estékre fókuszálva.

(Fotók: Keszi Róbert, Hinkelmann Alexandra)

FOLYTASD EZZEL
Így készül a klasszikus gyümölcstorta négy lépésben
Ha ezt a koktélt iszod, úgy érezheted, a Szex és New Yorkból léptél ki
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom