Close
Egy egészen különleges kiállítással nyit az erdő hétvégén a Balatonnál

Egy egészen különleges kiállítással nyit az erdő hétvégén a Balatonnál

Elgondolkodtató, izgalmas, kísérleti, olykor meghökkentő szabadtéri szobrokkal, installációkkal lesz tele idén nyáron a Szent György-hegy kisapáti oldala.

Látható majd 3D nyomtatott tehéntőgy, mely az állatok gépként való hasznosítására utal, bio-szobor, mely az emberi vizeletből állít elő energiát, video- és hanginstalláció, borász-madárijesztő printek és még sok-sok érdekesség, melyeket egy séta során lehet felfedezni. Az Umwelt Art & Science Nyári Akadémián résztvevő művészek a társadalmi és környezeti fenntarthatóság ironikus és radikális megközelítéseivel szembesítik a nézőket, miközben munkáikon keresztül a természeti formák és a társadalmak normák mulandóságáról elmélkednek.

A workshop eredménye Az átmenetiség emlékművei című kiállítás, melyet 2022 júniusa és 2023 májusa között lehet bejárni, megtekinteni.

Az Umwelt Nyári Akadémia művészeti és tudományos attribútumokat egyidejűleg használó kísérleti projekteknek biztosít felületet és alkotó teret. Az Umwelt helyszíne minden évben a Szent György-hegy, a Balaton régió vulkanikus borhegye. A rendezvény egy tizenkét napos alkotói alkotótáborból áll, amely művészeket, tudósokat és diákokat lát vendégül. Ehhez csatlakozik a szabadtéri kiállítás, ahol transzdiszciplináris, multimediális művészeti alkotások várják a látogatókat, mégpedig egy hegyi séta állomásaiként. A nyári akadémia szorosan együttműködik a helyi közösséggel.

Látható lesz például Fabricius Anna fotográfus A madárijesztő módszerei című munkája, mely egy nagyméretű fotósorozat, amely a madarakat elriasztó tárgyakkal felszerelkezett borászokat ábrázol. Simona Koch német multimédia művész a Köztes létezés logikája című video-és hanginstallációja a környezetről való közös diskurzus, workshop eredményeit dolgozza fel. Lilla von Puttkamer festő, multimédia művész A mindennapi élet oltára című installációja antropológiai módszerek segítségével vázol fel egy közösség-portrét.  Szalai Dániel izgalmas gondolatkísérlete, Az egység egy 1:1 méretarányú 3D-ben nyomtatott tehéntőgy.

A hegyen elhelyezett műalkotás kihívás a néző számára, mivel egy technológiai egységként hasznosított élőlényt mutat be.

Megtekinthető még Laura Beloff (bio-art, mesterséges biológia) Pisilőpont című installációja, mely egy multiszenzoriálisan érzékelhető toalett-szobor, ahol az emberi vizelet egy LED égőt aktivál.

Résztvevő művészek: Laura Beloff (FI), Dezső Renáta (HU), Fabricius Anna (HU), Horváth Gideon (HU), Charlotte Jarvis (UK),  Simona Koch (DE/A), Lilla von Puttkamer (DE/HU), Süveges Rita (HU), Szalai Dániel (HU), Zilahi Anna (HU)

A szabadtéri kiállítás július 2-ai megnyitóján Dr. Karina Vissonova (az ADES alapítója és az Umwelt házigazdája), Kukla Krisztián kurátor (Art Quarter Budapest) lesz ott, az egybegyűlteket köszönti Kisapáti község polgármestere.

(Fotók: Orbán Péter)

 

 

 

 

szobor | balaton | szabadtéri | Szent György-hegy | installáció

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram