Close
Ezzel a nyolc alkalmazással nyolc gonddal kevesebb jut egy utazásra

Ezzel a nyolc alkalmazással nyolc gonddal kevesebb jut egy utazásra

Okostelefon és táblagép nélkül kis túlzással hétvégi nagybevásárlásra sem megyünk el, nemhogy egy hosszabb külföldi útra. Ha már ott lapulnak a zsebünkben ezek a szuper készülékek, nézzünk szét a digitális áruházakban, hogy mely applikációk könnyíthetik meg az életünket. Nyolc hasznos alkalmazást ajánlunk a wifi-hálózat keresőtől a csomagolási lista összeállítójáig, melyek segítségével élményből többet, bosszankodásból kevesebbet kaphatunk.

PackPoint

Utazás előtt mindig jól jön egy előre elkészített lista a bepakolandó cuccokról, hogy még véletlenül se maradjon otthon a strandpapucs vagy a meleg zokni, de nem lenne még ennél is jobb, ha nem magunknak kellene vesződni egy ilyen lista összerakásával?

Itt a PackPoint, amely csak annyit kér, hogy indulás előtt adjuk meg a megfelelő adatokat (úti cél, dátum), aztán feltesz néhány kérdést az ott tartózkodásunk mivoltáról, majd ez alapján ajánlásokat tesz, illetve az adott válaszaink alapján figyelmeztet, hogy ne felejtsük el berakni a rövidgatyát vagy a mandzsettagombot.

Platformok: iOS és Android

Ár: Ingyenes

WiFi Map

Bár jó néhány országban ugyanakkora költségen netezhetünk már a telefonunkon, mintha otthon használnánk a 4G-t, azért néha megnyitunk olyan tartalmakat vagy alkalmazásokat, melyek jelentős adagot harapnak ki az adatforgalmunkból.

Külföldön sokszor bajosan találjuk meg a legjobb wifi csatlakozási pontokat, de hogy ez mostantól egyszerűbben történjen, ebben segít ez az app.

Az alkalmazás kiválasztja a környékünkön befogható legjobb WiFi-t és megadja hozzá a jelszót is, viszont cserébe személyes adatokat kér, melyek megadásakor azért nem árt bölcsen cselekednünk. A térkép offline üzemmódban is használható, illetve a prémium változata még szélesebb hozzáférést biztosít.

Platformok: iOS és Android

Ár: Ingyenes

Google Translate

Ha netán egy olaszországi kávézó teraszán üldögélve hideg tejet szeretnénk kérni az americanónkhoz és fogalmunk sincs, hogy rendeljük meg  a helyiek nyelvén, akkor elég csak előbányászni a Google praktikus fordító alkalmazását.

Összesen százhárom különböző nyelven tehetjük meg, a feladat mindössze annyi, hogy beírjuk a lefordítani kívánt szöveget a telefonunkba. Ezek közül ötvenkilenc offline módban is elérhető, harmincnyolc nyelv esetében pedig elég csak a kameránkat például a menüsor fölé tartani és az alkalmazás – nem tökéletesen, de a lényeget visszaadva – lefordítja a rajta látottakat.

Platformok: iOS és Android

Ár: Ingyenes

Travelbank

A tényleges utazási költségeken alapuló költségvetés létrehozásában segít az app, mellyel lefoglalhatjuk a repülőjegyet, a hotelszobát és rajta tartja a szemét olyan további kiadásokon is, mint az étkezés.

A TravelBank segít megtalálni ár-érték arányban a legjobb megoldásokat, azaz jobb éttermet ajánl, vagy éppen figyelmeztet, hogy bizonyos szakaszon ne a költséges taxit, hanem inkább a metrót vegyük igénybe.

Az utazás végén jelentést küld a költségekről.

Platformok: iOS és Android

Ár: Ingyenes

Dayuse

Néha a hajnalban érkező repülőjáratok a senki földjén teszik le az embert, ilyenkor bármit megadunk egy szállodai szobáért, ahol pihenhetünk, zuhanyozhatunk, vagy átöltözhetünk.

A Dayuse a napközbeni használatra alkalmas hotelszobák felkutatásában és lefoglalásában segít.

Platform: iOS és Android

Ár: Ingyenes

AccuWeather

Rengeteg időjárás-figyelő alkalmazás kering a különböző platformokon, melyek hasznosságát aligha kell külön kiemelni.

A több mint száz nyelven elérhető AccuWeather “hiperlokalizált” előrejelzést készít, tehát egy semmiből feltűnő húsz perces felhőszakadás sem menekülhet előle.

Platformok: iOS és Android

Ár: Ingyenes

Airbnb

Természetesen nem csupán a pár napra bérbe vehető otthonok levadászásában segít az alkalmazás, hanem immáron élményeket is kínál.

Például a helyi szakértők útmutatásával túraútvonalat ajánl kerékpározáshoz, vagy segít megtalálni a környék legjobb szarvasgomba lelőhelyeit.

Egyes városokban pedig az éttermi asztalfoglalásoknál is használható.

Platformok: iOS és Android

Ár: Ingyenes

Über

Itthon ha akarnánk, sem tudnánk használni a szolgáltatást, hiszen Magyarországon betiltották. A költségmegosztó közösségi közlekedés számos országban viszont kiválóan működik.

Ha esetleg olyan területre tévedünk, ahol nem beszéljük az adott nyelvet, az Über appban található egyszerű navigáció a kívánt úti cél bepötyögésével segít leküzdeni az akadályokat.

Platform: iOS és Android

Ár: Ingyenes

Ez is érdekelhet:

(Fotó: unsplash.com)

utazás | alkalmazás | app

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram